Jako malá chtěla být princezna. „Na krásné pohádky svého dětství se těším každé Vánoce,“ směje se Kateřina. Jako 15letá studentka gymnázia si začala přivydělávat coby manekýnka.

„Vzpomínám na svou první přehlídku: na Žofíně jsem předváděla šaty. Zato na pravidelných přehlídkách v Bílé labuti šílenou konfekci i zástěry.“

Ráda vzpomíná hlavně na cestování s kolekcí ÚBOK. „Modely navrhovali většinou talentovaní a dodnes úspěšní módní tvůrci. První zahraniční cesty byly do Helsinek a Tokia. A já před tím nebyla ani v Jugoslávii…“

Zázračně uzdravená tanečnice

Do světa šoubyznysu vstoupila televizním pořadem To znám, který moderovala s Jiřím Kornem. S ním pak vystupovala v dívčím triu KLM.

„Na časy s Martinou Zbořilovou-Formanovou a Ladou Kristofovičovou vzpomínám ráda, byly jsme mladé a bezstarostné. S Martinou se dodnes vídám a čtu všechny její knížky.“ Za zpěváka Jiřího Korna se Kateřina provdala a mají dvě děti: Filipa a Kristinu.

Modeling považuje za minulost, v herectví, k němuž se dostala díky angažmá ve hře Dívčí válka Františka Ringa Čecha, pokračuje. Milovníci komedií ji znají z Divadla Skelet Pavla Trávníčka, hltače Ordinace v růžové zahradě zaujala jako tanečnice Nina.

„Role byla krásná. Nina naštěstí zázračně přežila vážnou nemoc, jinak by se můj syn, který seriál sleduje, zřejmě trochu hroutil.“

Radost? Děti

V komunálních volbách v roce 2010 v Praze 1 kandidovala za TOP 09, a když strana uspěla, stala se zastupitelkou. Dnes přiznává, že její očekávání z politiky byla optimističtější. „Ale svou práci pro občany beru zodpovědně.

Jsem také členkou sociální komise - k tomu mě vedly hlavně osobní zkušenosti, protože můj syn Filip je zdravotně postižený.“ Ostatně děti považuje Kateřina za svou největší radost. Filip chodí do praktické školy, Kristina letos ukončí studium na taneční konzervatoři.

Kateřina Kornová (45)

  • Když po maturitě nastoupila do ÚBOK, profese modelky neexistovala, takže v občance měla napsáno technický pracovník.
  • Byla dvakrát vdaná: za zpěváka Jiřího Korna a podnikatele Jiřího Pařízka. * S kamarádkami provozovala kadeřnický a kosmetický salon, ale prodaly ho.
  • Pracuje v obecně prospěšné společnosti Adam dětem a je patronkou pěveckého festivalu pro handicapované Nad oblaky aneb každý může být hvězdou: „Na podzim chystáme třetí ročník.“