Herečka nepovažuje chůzi za svůj zamilovaný sport. Ovšem 8. června se přesto chystá urazit rekordní trasu. Spolu s Monikou Absolonovou, Simonou Stašovou, Ivanou Gottovou a dalšími vyrazí na pětikilometrový Avon Pochod proti rakovině prsu, vedoucí ze Staroměstského náměstí do Žlutých lázní. „Nedá se říct, že bych pořád jen jezdila autem. Pěšky občas přebíhám z divadla do divadla, ale většinou s sebou vozím tolik věcí – do Prahy dojíždím z vesnice – že nakonec raději skočím za volant. Ale za každý pohyb jsem ráda. Třeba předevčírem jsem šla se psy na procházku do lesa.“

Jaký byl váš nejdelší pochod v životě?

Ze svých dospělých let si vyloženě dlouhý pochod nevybavuju, ale s houbařským košíkem jsem schopná bloudit hodiny po lese. A také jsem upádlovala šedesát kilometrů proti větru. Na vodě jsme se rozhodli, že dojedeme z Lužnice do kempu u přehrady na Vltavě. Trpěla jsem pak svalovou horečkou, nemohla spát a měla pocit, že se vznáším. Na to si živě pamatuju.

Podle všeho nebudete náruživá chodkyně typu Karla Hynka Máchy, který došel pěšky až do Itálie.

Já bych raději jela na koni. Dokonce plánuju několikadenní výlet. Na jízdárně jsme se domlouvali, že bychom rádi do Mongolska, ale to by byla cesta v řádech měsíců a bez záruky, že to přežije kůň i jezdec.

Kdo vás získal pro myšlenku Avon Pochodu proti rakovině prsu?

Když se na mě obrátili lidé ze společnosti Avon, která pořádá charitativní projekt Avon Pochod proti rakovině prsu, jestli bych se nechtěla stát patronkou pochodu, neváhala jsem ani vteřinu, protože jde o velmi závažný problém.

Zaujalo vás, že si Angelina Jolieová nechala preventivně odoperovat rizikovou tkáň z prsou, aby snížila onemocnění rakovinou?

Četla jsem o tom na internetu. Podle docenta Měšťáka jde o správný krok. Znám případy žen, které postihla rakovina prsů, a dodnes se potýkají s tím, že nemohou nosit implantát. Pozitivně mě překvapilo, že taková možnost existuje, pokud se to řeší včas. To je dobrá zpráva.

Přečtěte si také: Horký kafe ze světa celebrit - Angelina Jolie a její boj o prsa

Špatnou zprávu pro vás měl Michal David, kterému se nepodařilo včas složit hudbu k muzikálu Mata Hari. Premiéra byla odložena na podzim. Naštvalo vás to?

To se v životě stává. Občas jste připravený na natáčení, těšíte se, a pak to z nějakého důvodu nevyjde. Mně už se to stalo tolikrát. Samozřejmě to člověka mrzí. Na druhou stranu chápu, že napsat hudbu k muzikálu není snadné.

Půjde o muzikál-thriller?

Život Maty Hari byl detektivkou i thrillerem, ale přitom je tam také spousta citů a hlubších poselství. Její životní příběh byl velmi těžký a smutný a ještě skončil špatně. Líbí se mi, že to má nastudovat Radek Balaš, skvělý režisér nejen muzikálů.

Špionka Mata Hari uměla manipulovat s muži. Domníváte se, že vy sama, ve středním věku, už rozumíte mužům?

To je strašně složité. Muži mají tisíce různých povah, ale je fakt, že myslí jinak než ženy. Někomu jde to chápání jejich duší lépe a někomu hůř, a to je na tom možná to krásné.

A jak to jde vám?

Já dokážu komunikovat úplně s každým. Jsem empatická, pokud je vůle na obou stranách, umím se domluvit za všech okolností. V soukromé rovině je to jednodušší. Když někoho milujete, tak si s ním prostě rozumíte.

Těší vás být krásná sama pro sebe, nebo k tomu potřebujete muže, který vás bude obdivovat?

Každá žena je ráda, když jí to sluší. Většina paní a dívek se snaží, aby na ně byl příjemný pohled. Některé se snaží méně, což vyplývá z jejich povahy, a některé to přehánějí, takže pak působí umělohmotně. Mě osobně velmi těší, když mi ten „můj“ řekne, že mi to sluší, ale můj život na tom nestojí.

Jste zamilovaná?

Říká se to, a teď jste mi to ještě nepřímo potvrdila. Bez komentáře.

Někdy se zdá, že všechny dámy ze šoubyznysu by chtěly hokejisty. Líbí se vám také?

Nic proti nim nemám, ale nikdy jsem neměla touhu hledat mezi nimi partnera. Asi se pohybuju v jiných společenských kruzích.

Účinkujete ve hře Hašler, moderujete Exkluziv!, ale přitom působíte tak vytíženě, jako byste natáčela celovečerní film. Neopominul jsem něco?

To si myslíte, protože jsem neměla čas se s vámi setkat? (smích) K životu nepatří jenom pobyt na jevišti či před kamerou. Mám spoustu dalších povinností, jsem maminka, ale také dcera. A navíc chůva, která mi pomáhá s Kačkou, skončila v nemocnici. Zrovna jste natrefil na období, kdy je všechno na mně. Chystala jsem oslavu máminých devětasedmdesátých narozenin.

Proč jste vlastně měla takovou radost z návratu do vinohradského divadla?

Na Vinohradech jsem začala hrát už ve třetím ročníku na divadelní fakultě. Byla jsem tam dlouho v angažmá, ale okolnosti mě zavály i k jiným možnostem, které jsem chtěla využít. Když jsem teď po letech dostala nabídku od Tomáše Töpfera vrátit se tam, moc mě to potěšilo, protože je to kus mého života.

Jak vás profesně naplňuje role Hašlerovy krásné a milující paní Zdenky?

To jste to hrozně zjednodušil. Skoro všechny ženy jsou milující a krásné. Hašlerova manželka Zdena Frymlová byla vynikající klavíristkou, která se vzdala své kariéry, aby mu vytvářela zázemí. Ona ho respektovala jako herce Národního divadla, ale jeho písničkářskou tvorbou pohrdala. Jedním z témat, kterými se hra zabývá, je střet umění s lidovou zábavou, komercí, chcete-li.

Dotýká se vás to osobně?

Proto o tom mluvím. V mém případě se třeba činohra na jevišti vinohradského divadla mohla střetávat s komerčními projekty v divadlech i televizi nebo hudbou, ale neznamená to, že jedno je dobře a druhé špatně. Obojí se dá dělat kvalitně.

Hašlera ztělesnil Petr Rychlý. Jak se vám s ním hraje?

Petr je obrovský komediant, ale také velmi citlivý člověk a skvělý parťák na jevišti. Pro něj je ta role velkolepým návratem a zadostiučiněním po letech, kdy se věnoval zábavným pořadům.

Moderujete společenský magazín Exkluziv! Věříte, že bude mít jednou stejný věhlas jako Plovárna Marka Ebena?

Exkluziv! je pořad, který má úroveň. Setkávám se s lidmi, které mám ráda a kterých si vážím. Do studia jdu jako zvídavý člověk, který si chce popovídat. Vy obvykle vidíte jenom dvanáctiminutový sestřih, zatímco já se svými hosty strávím zhruba hodinu. Ale moderátorské ambice jsem nikdy neměla. Já mám spíš herecké sny.