Na přehlídku Fashion for kids Terezy Maxové přiletěla ze Singapuru, kde se účastnila benefice Chanelu, na otočku se vrátila domů a už tento týden se chystá do Milána, aby tam představila kalendář Pirelli na příští rok. Hvězdou je od svých sedmnácti, kdy ji Anna Wintourová dala jako nejmladší
modelku v historii na titulní stránku Vogue a předpověděla jí velkou budoucnost. Pozvání Terezy Maxové na charitativní akci léta odmítala kvůli pracovnímu vytížení, letos měla konečně v kalendáři volno.

Před pár dny jste se na Twitteru ptala, kdo poslouchá vánoční hudbu. Pouštíte si koledy?

Vánoce jsou moje nejoblíbenější svátky. Miluju vánoční písně, které vás dostanou do sváteční nálady.

Kde strávíte Vánoce?

Určitě s rodinou, se synem a manželem. Letos bychom mohli být v Čechách, ale ještě to není jisté.

Už jste vybírala dárky pro syna?

Nejdřív musí napsat Ježíškovi dopis a dát ho za okno. To jsme ještě neudělali. Navíc nemám ráda kupování velkého množství dárků. Tobin má všechno, co potřebuje.

Jsou mu čtyři roky. Nebude svůj dopis spíš malovat než psát?

Kdepak, on trošku psát umí a já mu také pomůžu. Něco samozřejmě dostane, ale spíš ho vedu k tomu, aby se naučil dávat dárky druhým, třeba dětem bez rodin.

Fotila jste kalendář Pirelli pro příští rok. Jaká je při takovém focení atmosféra? Jsou modelky konkurentky, anebo kamarádky?

Nemůžu mluvit za ostatní holky, ale já je respektuju. Nemusíte všechny lidi milovat, občas si s někým nesednete, ale věřím na to, že se k druhým musíte chovat slušně. Samozřejmě občas narazíte na někoho, kdo takový není, ale to je jeho přístup a jeho problém.

Podle fotografií z vašeho Facebooku jste byla v listopadu v Singapuru. Co vás tam přivedlo?

Minulý týden jsem se tam účastnila exhibice Chanelu. Představovala jsem tam knihu Karla Lagerfelda.

Jak tyto povinnosti zvládáte se synem?

Na delší pobyty létá se mnou. Byl se mnou třeba v Číně a Dubaji. Než bych ho brala na dva dny do Evropy, raději ho nechám, aby chodil dál do školky. Dnes je tu se mnou můj muž.

Máte společný večerní program?

Nemám tu pro sebe žádný čas. Od rána do večera dělám pro nadaci (Terezy Maxové – pozn. red.). Skončíme nejdřív v jednu hodinu ráno a v šest už musíme vstávat, abychom stihli letadlo.

Dvanáct let žijete mimo republiku. Co vám kromě rodiny nejvíc chybí?

Opravdu nejvíc nepříjemné je, že je rodina tak daleko. Hodně se snažím potkat se s rodiči v Evropě, pokud někam pracovně letím. Několikrát do roka se setkáme.

Kdysi jste básnila o babiččiných jahodových knedlících. Zkoušela jste je udělat?

Zvládnu i obtížnější věci, ale tohle jsem ještě nezkusila. Problém je v tom, že ve většině receptů měním ingredience, aby byly zdravější. Nepoužívám třeba pšeničnou mouku. Místo ní bych zvolila mouku rýžovou nebo ovesnou. Zásadně vařím ze surovin v kvalitě bio nebo natura.

Proč žijete v New Yorku?

Do New Yorku jsem se zamilovala v šestnácti letech. Už jako malá v Děčíně jsem věděla, že budu žít někde jinde a cestovat po celém světě. Na New Yorku se mi líbilo, že je plný energie lidí z celého světa. Je to celý svět v jednom městě. Navíc tam je opravdu všechno možné, nezáleží na tom, odkud pocházíte, kolik vám je a z jaké rodiny jste. Když máte talent a tvrdě pracujete, můžete se prosadit.

Nemáte strach ze stárnutí?

Nemyslím na to. Věk jsou jen čísla a nic víc. Důležité je, jak se cítíte vy a vaše tělo.

Jak si udržujete linii?

Když si nezapnu džíny, je mi jasné, že s tím musím něco dělat. Vysadím chléb a sladkosti. Zamlada jsem vyzkoušela spoustu věcí, dnes věřím tomu, že se člověk musí stravovat zdravě. Dopřát si všechno, co mu chutná, ale ne dvě kila. Když sportujete, tak si můžete dát i něco kaloričtějšího.

V jedné televizní show jste se nedávno zvedla na rukách a na hlavě. Z čeho máte tak silné ruce?

Od malička jsem dělala balet. Gymnastiku jsem trénovala každý den před školou od šesti hodin ráno a pak ještě po škole. Také táta, profesionální basketbalista, mě dost vedl ke sportu.

Jak sportujete dnes?

Nemám moc času. Když jsem doma, vařím, uklízím, vybaluju zavazadla. Vedle modelingu mám teď závazky ještě v televizi, ale ráda si zacvičím nebo zatancuju, když je příležitost.

V Česku není moc lidí, kteří obědvali s členy britské královské rodiny. O čem jste si povídala s princem Harrym?

Mluvili jsme o životě, o jeho nadaci. Můj manžel byl mariňák, takže i toto téma jsme probírali.

Kde jste poznala svého muže?

V New Yorku. Ale nejde o to kde, jako spíš jak. My jsme se poznali psaním. Dva měsíce jsme si jenom psali maily. Pak jsme si telefonovali. On nevěděl, kdo jsem, co dělám. Neposlali jsme si žádné fotky. Nakonec jsme se setkali a od té doby jsme spolu. Pro nás to bylo takové magické seznámení.

Čím si vás získal?

Tím, že byl sám sebou a že si věřil. Bere mě, jaká jsem, a strašně moc mě podporuje. Pro něj je nejdůležitější, abych byla šťastná.