Z rukou ministra zemědělství Petra Bendla si cenu převzal ve Španělském sále Pražského hradu generální ředitel Alessandro Pasquale. Vítěze v této oborové kategorii vybrala odborná porota na základě nominací Agrární komory ČR, Potravinářské komory ČR a předních odborníků v oboru. Spolu s KMV byly ve stejné kategorii oceněny mezi jinými také společnosti MADETA, OLMA nebo ZEELANDIA.

  • „Cílem každoroční prestižní ankety Českých 100 Nejlepších, pořádané sdružením Comenius, je ocenění podniků a jednotlivců za mimořádné výsledky podnikatelských aktivit v České republice i v zahraničí,“ uvedl Karel Muzikář, prezident společnosti Comenius a předseda hodnotitelské poroty.

Podle Karla Muzikáře patří KMV k nejvýznamnějším inovátorům na trhu nealkoholických nápojů. Na celosvětovou ekonomickou krizi zareagovala firma investicemi do nových technologií a produktů. Další z oblastí, které společnost KMV věnuje zvýšenou pozornost, je ekologie. Hnacím motorem vývoje nových nápojů je tedy maximální snaha vyhovět poptávce spotřebitelů s důrazem na zdravý životní styl a kvalitu produktů v souladu s nejnovějšími poznatky na ochranu životního prostředí.

Společnost KMV nyní disponuje na českém i slovenském trhu nejucelenější nabídkou prémiových nealkoholických nápojů: od přírodních i ochucených vod (Mattoni, Aquila, Magnesia), přes sirupy a ovocné nápoje (Yo, bimboo), džusy (granini) a ledové čaje.

KMV patří také k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v karlovarském regionu.

Významně se podílí na podpoře široké škály kulturních a sportovních akcí. Společnost patří k zakladatelům obecně prospěšné společnosti Lázně Kyselka, jejímž základním cílem je obnova komplexu budov v bývalých lázních.

Je libo slavnou limonádu Dr. Pepper?

To není problém! Karlovarským minerální vodám se totiž podařilo získat licence na Schweps a Dr. Pepper. Již od Nového roku nabídne Mattoni všem svým zákazníkům kromě tradičních prestižních minerálek a přírodních pramenitých a kojeneckých vod i dvě světoznámé značky, které bude sama také vyrábět! Tím je potvrzeno mimo jiné i to, že kvalita se potkává s kvalitou.

Obnova Lázní Kyselka

Aby toho nebylo málo, podařilo se Karlovarským minerálním vodám i úspěšně řešit obnovu Lázní Kyselka, což již ocenila odborná i laická veřejnost, . Byly investovány desítky milionů korun a další jsou připraveny pomoci odkazu Heinricha Mattoniho.