Riziko onemocnění vzrůstá s věkem. Mírný nárůst je zaznamenán již ve věkovém rozmezí od 45 do 50 let a postupně se stále zvyšuje, nejvíce ohroženi jsou pak muži od 60 a hlavně pak od 70 let. Jako varující a znepokojující označil MUDr. Jarolím i fakt, že právě karcinom předstojné žlázy zaznamenal v posledních letech vysoký vzestup.

Gentleman Plus – parametry pojištění

  • Pojistit se může každý muž ve věku od 15 do 65 let, který doposud rakovinu nemá, přičemž pojištění trvá doživotně, to znamená, že nezaniká při dosažení určitého věku.
  • Cena pojistného se odvíjí od věku pojištěného při vstupu do pojištění.
  • U nejmladší věkové hranice (15 – 24 let) činí měsíčně 102 Kč, pro vstupní věk 45 – 54 let pak činí 354 Kč měsíčně. Výše pojistného zůstává po celou dobu pojištění stejná.
  • Plní se při diagnóze 200 000 Kč, po dobu léčení 10 000 Kč měsíčně (až 12 měsíců) a při operaci dalších 100 000 Kč.
  • Z pojištění jsou vyloučeny případy, kdy bylo diagnostikováno nádorové onemocnění před počátkem pojištění.

Podpora Nadace pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná.

Česká pojišťovna ZDRAVÍ si zároveň uvědomuje závažnost těchto onemocnění, a proto se stala partnerem Nadace pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná a rozhodla se poskytnout část pojistného na výzkum léčby rakoviny, který pod záštitou Nadace RVV provádí Experimentální laboratoř FN v Olomouci.

Pošli příběh – životní zkušenosti konkrétních lidí, kteří přišli do styku s rakovinou

Moderátor Jan Musil představil také projekt Pošli příběh, který se snaží formou konkrétních lidských příběhů přimět veřejnost k zamyšlení nad závažností, bojem a často bohužel i beznadějí, s níž se lidé trpící rakovinovým onemocněním potýkají. Tento projekt zaštiťuje Nadace RVV. Velmi sugestivní a nadmíru lidské příběhy si lidé mohou přečíst na stránkách www.poslipribeh.cz.

Cílem této iniciativy je, aby si všichni lidé uvědomili, jakou cennou devízou je naše zdraví, a zároveň pocítili vlastní odpovědnost a také pochopení, porozumění a empatii k těm, které to jejich vlastní fatálně zradilo. Rakovina se totiž netýká jen některých jedinců, týká se nás všech a čím více z nás se zapojí svým dílem a i třeba drobným příspěvkem k výzkumu tohoto onemocnění, tím větší šanci všichni dostaneme.

Česká pojišťovna ZDRAVÍ – o společnosti

Společnost zahájila svou činnost v roce 1993 jako dceřiná společnost České pojišťovny a Vereinte Krankenversicherung AG Mnichov. Je první pojišťovnou na českém pojistném trhu, která se specializuje na soukromé zdravotní a nemocenské pojištění. Od doby svého založení si stále udržuje v tomto segmentu vedoucí postavení.
Jejím cílem je chránit příjmy svých klientů a jejich schopnost splácet závazky v době pracovní neschopnosti, hospitalizace, invalidity či nezaměstnanosti. Předností ČP ZDRAVÍ je schopnost rychle reagovat na potřeby klientů i situaci na trhu a poskytovat ucelený a moderní systém pojistné ochrany.

www.zdravi.cz
www.gentlemanplus.cz

Je tedy pravda, že tímto onemocněním je ohroženo stále více mužů, a proto se Česká pojišťovna ZDRAVÍ rozhodla nabídnout produkt, který přinese mužům pocit jistoty a zabezpečení. Tak vznikl Gentleman Plus, v jehož rámci je možné si pojistit pokles příjmu v pracovní neschopnosti po dobu léčení související s tímto závažným onemocněním tohoto závažného onemocnění a mít tak možnost plně se soustředit na léčbu. Prostředky, které ČP ZDRAVÍ v případě diagnózy vyplatí, je možno využít na kvalitní léčbu, rekonvalescenci a kosmetické zákroky, případně na potravinové doplňky a vitamíny, dále k úhradě pravidelných plateb, nájmu, energie, splátek, školného, provozu domácnosti, spoření a dalších nezbytných výdajů, s nimiž může mít muž, potýkající se s tímto onemocněním, zejména je-li živitelem rodiny, problémy.