Diskutujte: Jak vypadá vaše léto, co se týče kulturních zážitků? Máte pro ostatní nějaký zajímavý tip?

Literatura

Candace Bushnellová - 4 blondýnky, 304 str., 224,- Kč, nakl. BBart

Jsou bohatí a úspěšní muži, slavné a krásné ženy šťastnější než my, obyčejní smrtelníci? Na to odpovídá nové dílko Candace Bushnellové. Kniha 4 blondýnky, jak název prozrazuje, nám přibližuje příběhy čtyř žen, které patří do newyorské smetánky. Prolézají snobské bary a exkluzivní večírky. Všechny jsou krásné, půvabné, bohaté, blonďaté a daří se jim, na co jen sáhnou. Ovšem zaručuje jim to cestu k osobnímu štěstí?

Netradiční cirkus

ChapiteauX - projekt pořádaný souborem Cirk La Putyka.

Tento prostor nabízí všem návštěvníkům nevšední podívanou jak v rámci žánru nového cirkusu, dětských představení, workshopů, tak i koncertů v netradičním prostředí.

V průběhu následujících tří týdnů budou mít diváci možnost zhlédnout POSLEDNÍCH PĚT představení kultovní LA PUTYKY v roce 2012, a to od 25. do 29. července. V neděli 15. 7. na Letné rovněž vystoupí - již podruhé - Dan Bárta, tentokrát se svou Illustratosphere, pátek 20. 7. bude patřit již legendární divadelní společnosti Vosto5, která tentokrát přiveze svůj Teatromat. Bližší informace najdete na webových stránkách www.chapiteau-x.cz nebo www.laputyka.cz.

Ezoterika

Nevšední letní výstava „Karty osudu“

Vše o historii vykládacích karet se dozvíte na výstavě ve Vlastivědném muzeu v Jesenici u Rakovníka nedaleko Prahy. Dosud nejrozsáhlejší výstava tohoto druhu u nás tu bude otevřena od pátku 13. července do 23. září.

K největším raritám patří určitě ručně malované originály vykládacích karet od Emy Destinnové, které budou v Jesenici vystaveny úplně poprvé, ale i další zajímavosti.

Fotogenicky pojatá vernisáž proběhne ve čtvrtek 12. července v 17 hodin ve Vlastivědném muzeu v Jesenici za přítomnosti P. Bílého, členů Clubu sběratelů hracích karet, zástupců Městského muzea TGM v Rakovníku a s kartami tu zakouzlí i kouzelník… www.muzeumtgm.cz.

Přečtěte si ještě další tipy na výstavy, koncerty a novinky v kině i divadle