Na vanilkových rohlíčcích nebo vosích hnízdech si v iQLANDII rozhodně nepochutnáte. Advent tu bude patřit hmyzím specialitám a netradiční makromolekulární kuchyni. „Cukroví se peče všude, my jsme chtěli něco mimořádného. O svátcích tak budeme nabízet například crazy špagety, štrúdl v kostce, dusíkovou zmrzlinu či jablečné amarouny,“ říká vedoucí lektorka Petra Zákravská, která netypické recepty připravuje. Workshop startuje každou sobotu a neděli od 14 a 15 hodin.

V iQLANDII zaženou Santu

Víte, jak vyhnat Santu Clause z komína, aby nevystrašil českého Ježíška? To se dozvíte, pokud zhlédnete akční Science show plnou ohňů, blesků a kouře. Navíc na vlastní oči uvidíte, jak se vyrábí umělý sníh či prskavky z hořčíkové pásky. To ale není vše. V iQLANDII na vás dále čekají badatelské aktivity, na čtyři sta interaktivních exponátů v čele s jediným humanoidním robotem v ČR Thespianem a v neposlední řadě hra Dobble. Soutěž, která dokonale prověří vaše smysly, proběhne 5. a 6. prosince od 11 do 16 hodin. Hraje se o hru Dobble.

Zkrátka nikdo nepřijde

iQLANDIA připravuje na rok 2016 hned několik novinek. Sexmisii zcela nahradí expozice Talent! a Věda v domě 2 se přemění na výstavu Kosmo. Modernizací projde i Planetárium, které bude disponovat 4K technologií. Vzhledem k plánovaným inovacím bude v prosinci po dobu zhruba tří týdnů jedna z deseti expozic uzavřená. Science centrum se proto rozhodlo, že v době přestavby poskytne návštěvníkům 10% slevu na vstupném a obohatí program třeba o experimentální mobilní laboratoř nebo o výrobu vědeckých ozdob.



Další informace se dozvíte na www.iQlandia.cz
Harmonogram – prosinec:
Vánoční science show plná experimentů – 1. až 23. prosince od 11 hodin a každou sobotu a neděli od 11 a 16 hodin
Silvestrovská science show plná výbuchů, prskavek a šampaňského – 26. až 31. prosince od 11 a 16 hodin
Hurá do Laboratoře – Šílené vánoční makromolekulární dobroty – každou sobotu a neděli od 14 a 15 hodin, o prázdninách každý den
Postřeh! Velká hra s Dobble – Soutěžte o hru Dobble v sobotu 5. 12. a v neděli 6. 12. od 11 do 16 hodin