Kokosy na sněhu

Bobová dráha v Praze na Proseku (Prosecká 36) pořádá velmi originální rozloučení se starým rokem. Od 19 hodin pořádá akci Kokosy na sněhu, kde vedle hudby a jídla bude v průběhu večera probíhat nejen soutěž čtyřbobu. Program končí ve 4 ráno, vstupné je 300 Kč na osobu a zahrnuje silvestrovský program, netradiční welcome drink, 1x jízdu na bobu, silvestrovskou novoroční kýtu a výherní ceny.

Vláčkem po úzkorozchodné koleji

Projeďte se po historické úzkorozchodné řepařské trati. Vláček vyráží o Silvestru v 10 hodin dopoledne na trasu Kolín – Sendražice – Výrovna – Na Mlejnku a zpět. A bude jezdit až do druhého dne, 1. 1. 2012 do 16 hodin.

Pokud vás zajímá historie železnice, na hradě Švihov můžete 1. 1. 2012 od 10 hodin navštívit výstavu o historii železniční dopravy, rozvoji železnice na Klatovsku včetně prezentace plánovaných a nerealizovaných tratí a železničním modelářství. Vstupné činí 40 Kč.

Půlmaraton Tuřany

Podle informace pořadatele se tradiční novoroční půlmaraton Tuřany koná 1. 1. 2012 ve 13:00 hod. Celkem běžce čeká 21 km, přičemž rekord z roku 2008 činí 1:33:05. Více na behy.cz.

Novoroční koncerty

Jeden zajímavý novoroční koncert se koná ve švihovské hradní kapli – Středověké vánoční písně v podání souboru středověké hudby HOLBA. Začíná na Státním hradě Švihov 1. 1. 2012 v 15 hodin a bude trvat hodinu. Vstupné je 90 Kč, poloviční 60 Kč.

Tradiční, již sedmnáctý pražský novoroční koncert se koná jako vždy v Rudolfinu, v Dvořákově síni, a to 1. 1. 2012 v 16 hodin.

Akce v ZOO

ZOO Plzeň pořádá 1. ledna 2012 akci s názvem Jak na Nový rok, tak po celý rok. Jde o tradiční bonusovou akci pro první návštěvníky v novém roce.

ZOO Děčín pak nabízí po celý den – stejně jako tomu bude o Vánocích – vstup zdarma na Pastýřskou stěnu, pískovcový vrch, kde se nachází areál s lesoparkem, herními prvky pro děti a expozicí Rajské ostrovy s mnoha exotickými živočichy a největším mořským akváriem v Ústeckém kraji.

Šumavské výstupy

Jako každý rok, i letos se na Šumavě Nový rok oslaví pěší turistikou. Novoroční výstup na Prácheň začíná v 9 hodin ráno, vychází se z nádvoří zámku v Horažďovicích. V 11 hodin pak můžete absolvovat výstup na rozhlednu Karla Klostermanna na Javorníku, vychází se z obce Vacov.