Diskutujte: Jak vypadá vaše léto, co se týče kulturních zážitků? Máte pro ostatní nějaký zajímavý tip?

Kino

Méďa – premiéra 2. 8.

Johnovi, kterého v novém filmu Setha MacFarlana ztvárňuje Mark Wahlberg, se splnil dětský sen: jeho oblíbený plyšový medvídek opravdu obživl a stal se jeho velkým parťákem až do dospělosti. Jenže jakmile mu cestu zkříží Lori, která se stane jeho snoubenkou, přijde na lámání chleba a John dostane od ní nekompromisní ultimátum – „Buď medvěd, nebo já.“ John se tak ocitá na životní křižovatce. Jak to nakonec vyřeší? Odlehčená komedie Méďa rozhodně pobaví a dává prostor hereckým talentům.

Naláká vás trailer k návštěvě kina? Zkuste to:

Zdroj: Youtube

Divadlo

Istvan (working title) – 4. 8., NoD, Praha

Speciálně pro letošní ročník festivalu ProArt vytvořil choreograf Isira Makuloluwe, který působí na Srí Lance, ve Francii, Anglii či Portugalsku, představení na hudbu českého skladatele Miloslava Ištvana. Závěrečný večer festivalu, který se bude konat v prostorách pražského NoDu, bude kromě toho patřit i například choreografickým exhibicím tanečního souboru La Verita Dance Company, který se se svým dílem Behind the Body pokusí nastínit, co všechno může obnášet život bez závazků či naopak jak dlouho je dokážeme snášet. Více se dozvíte na www.proart-festival.cz nebo www.nod.roxy.cz. Vstupenky zakoupíte od 250 korun.

Tip Kafe.cz:

Kniha

Slečny

autorky: Barbora Baronová, Dita Pepe, cena 449 Kč

Kniha vydaná nakladatelem Lukášem Hvozdeckým – wo-men
K dostání na www.bara-dita.com, u spřátelených knihkupců, v několika designových obchodech, na www.designbuy.cz a dále v distribuci Kosmas.

„Jako žena jsem společensky selhala. Bylo mi třicet, nejsem vdaná a nemám děti...“
Literární dokument novinářky Barbory Baronové a fotografky Dity Pepe přináší osm intimních zpovědí žen, které se nikdy neprovdaly. Každá z jiného důvodu. Anna za totality nuceně emigrovala do Berlína a začínala svůj život ve třiceti od nuly. Marcela se rozhodla stát tajnou jeptiškou. O Lídě se po městě nesly řeči, že se nechala přeoperovat na muže. Markéta se fatálně zamilovala do ženatého muže.
Jak se svobodné ženy vyrovnávají s předsudky? Čím lze naplnit život bez dětí? Je trýznivější samota celoživotní nebo poznaná ve stáří? Nechte si vyprávět opravdové příběhy, které nabízejí vhled na fenomén neprovdaných žen ve 20. a 21. století.

Máme pro vás ještě další tipy, kam za kulturou