Obraz astrologie bývá často deformovaný a ne každý tuší, o co ve skutečnosti jde. Astrolog není věštec, úkolem horoskopů není hádat budoucnost. Astrolog je tlumočníkem řeči hvězd a horoskop nabízí zrcadlo k našemu životu.

Mohlo by vás také zajímat: Velký horoskop na září nebo Perský horoskop: Poznejte svoje znamení

Co je důležité pro horoskop

Osobní horoskop se počítá pro okamžik našeho prvního nadechnutí. Vychází z toho, že přicházíme na svět ve chvíli, kdy aktuální naladění daného momentu rezonuje na stejné úrovni jako naše poslání a úkoly v tomto životě. Dle data, času a místa narození zjistíme polohu nebeských těles od Slunce po Pluto a spolu s dalšími informacemi je obvykle počítačový program zakreslí do kruhové podoby.

Co nám horoskop může prozradit?

V horoskopu můžeme najít mnoho informací, na všechny otázky však odpovědět neumí. Jsme totiž bytosti vybavené svobodnou vůlí, nejsme loutkami osudu. V každé chvíli se můžeme nezávisle rozhodovat a jsme tak aktivními spolutvůrci osudu. Z horoskopu tedy nelze spolehlivě vyčíst, v kolika se oženíme či vdáme nebo jaké povolání budeme přesně vykonávat. Přestože by mnoho lidí chtělo znát odpověď na podobné otázky a spousta věštců se je snaží určit, výsledky z principu naší svobodné vůle nemohou být nikdy spolehlivé.

Z horoskopu lze ovšem s velkou přesností určit povahu a způsob fungování zrozence. Mezi další hlavní témata horoskopu patří naše schopnost komunikace a intelektuální předpoklady, profesní směřování, rodinné zázemí, vztahové či zdravotní dispozice. Dokážeme určit témata základních zkoušek a naše možnosti. Horoskop ukazuje prostor, v rámci kterého se náš život odehrává.

Získáte rady ohledně partnerství i práce

Místo odhadu, v kolika letech bude svatba, osobní horoskop naznačuje typy partnerů, které budeme v životě přitahovat, a povahu vztahů, které budeme utvářet. Lze odhadnout, jakými situacemi budeme ve vztazích procházet. Místo hádání vykonávané práce v horoskopu vyčteme, jak se k práci stavíme a jaké máme v tomto směru ambice. Je možné určit, v jakých oblastech se můžeme nejlépe realizovat a kterým bychom se měli raději vyhnout.

Výklad horoskopu nabízí pohled zvenčí na náš život.

Umožňuje nám poznat naše schopnosti, ale i oblasti, ve kterých máme mezery. Umožňuje nám pochopit různé situace, kterým v životě čelíme, a jejich souvislosti. Správně vyložený horoskop přináší lepší porozumění našeho místa na zemi. Zájemce získává větší jistotu, vyrovnanost i podporu do plnění svých snů.

TIP pro vás

Autor článku - astrolog Vít Kuntoš chystá praktickou učebnici výkladu horoskopu - Astrologie
pro samouky
, na jejíž vznik můžete přispět i vy a za podporu získát zajímavé odměny. Bližší informace najdete ZDE.

Podívejte se na následující video: