Maturantova volba nakonec padla na rozlehlou vilu v Los Angeles za 10,8 milionu dolarů (asi 200 milionů Kč) s výhledem na jedno z nádherných hollywoodských jezer.

Dům disponuje proskleným obývacím pokojem, pěti ložnicemi, osmi koupelnami, soukromým kinem, posilovnou a terasou s bazénem. V L. A. si pro jistotu pořídil ještě jeden „baráček“. Na sousedské posezení se tak může zastavit třeba u Lady Gaga, Britney Spearsové či Cameron Diazové.

Popový idol se nicméně dopracoval také ke zdárně složené maturitní zkoušce. „Uspěl jsem v testu a jsem volný. Bylo těžké věnovat se každý den škole i práci. Ale maminka na maturitě trvala, tak jsem to pro ni udělal. Snažím se být poslušný syn a v ničem jí neodporovat. Její rady a názory jsou pro mě stále hodně důležité,“ svěřil se svým fanouškům.

Jeho management si je samozřejmě vědom síly, jaké se jejich svěřenec těší (nejen) na internetu, a tak váží na lékárenských vahách, s jakou značkou spojí jeho jméno. Na druhou stranu se často zapojuje do charitativních projektů.

„Proč si lidi na celém světě koupili během uplynulých pětadvaceti let dvacet desek Michaela Jacksona? Protože měl dobré srdce, pomáhal a konal dobro,“ odkazuje mladík ke svému velkému idolu.

Na začátku bylo domácí video

Koho by ještě před pěti lety napadlo, že tento drobný chlapec z 30tisícového městečka Stratford v kanadském Ontariu jednou bude řešit, jak naloží se svým bohatstvím! On sám příběh svého vzestupu vypráví nerad. Vždyť ho už opakoval tolikrát… Ale nakonec se většinou nechá přemluvit. Narodil se sotva zletilé svobodné matce Pattie, která rozhodně neměla na rozhazování.

„Na podlaze jsme měli ošklivé koberce z charity a ve spíži myši, a to doslova,“ vzpomíná Justin. Takové prostředí posloužilo jako podhoubí jeho hudebního talentu.

„Pořád jsem zpíval, vždycky a všude. Mamka mě u toho nahrávala, aby se mohli podívat také kamarádi a příbuzní. Tak to vlastně celé vzniklo.“ Krátká domácí videa, na nichž nadaný synek zdařile interpretoval písně svých oblíbenců, Pattie umístila na videoportál YouTube, kde po čase neunikly pozornosti hudebního agenta Scotta Brauna.

Zpívající andílek si ho získal nejen bezprostředním chováním, atraktivním vzhledem, ale také bezchybnou intonací a hlasovým rozsahem. Následovalo pozvání do atlantského studia.

„Bylo to bláznivé, nikdy bych si netipnul, že by něco takového mohlo vyjít. Bylo mi teprve třináct, žili jsme na maloměstě a svět hudebních hvězd nemohl být vzdálenější. A najednou jsem stál metr od nich a zpíval jim. Takové věci se přece normálně nestávají.“

Prozradím vám (skoro) všechno

Následovala cesta dlážděná astronomickými zisky, omdlévajícími fanynkami při koncertech a tajnými úniky před šílícími davy. Justin ovšem nezapomíná, za co vděčí splněnému snu, a se svými fanoušky neustále komunikuje přes sociální sítě, kam umísťuje fotografie, informace o sobě a občas některé obdivovatelce dokonce osobně odpoví.

„Hvězdy se dříve zahalovaly tajnostmi, které zvyšovaly jejich cenu. Dnes je tomu přesně naopak. Pokud chcete být populární, vaši příznivci o vás musejí vědět všechno. Ale ne z bulváru.

Touží po tom, abyste byli neustále on-line, komunikovali s nimi. Svůj účet na Facebooku či Twitteru zkrátka musíte každé ráno zkontrolovat dříve, než se uvaří voda na kávu,“ prozrazuje svůj recept.