Průzkumu se zúčastnilo více než pět tisíc žen, které se shodly na tom, že stávající formy cvičení pro ně nejsou dostatečně zábavné. Průzkum měl zároveň odpovědět na otázky, co ženám v současné době při cvičení nejvíce chybí. Zde byla nejčastější odpověď: zábava! Téměř dvě třetiny z oslovených žen přiznalo, že by se hýbaly častěji, kdyby cvičení pro ně nebylo nutným zlem, nýbrž určitou formou zábavy, která je zároveň udrží v kondici.

Inspirace od artistů

A jaké je řešení? Cvičební program JUKARI Fit to Fly! Vznikl ve spolupráci značky Reebok se slavnou artistickou skupinou Cirque du Soleil. Cílem je, aby se při něm ženy nejen protáhly a posílily žádané partie těla, ale zažily i vzrušení a legraci. Vývoj nového cvičení, jehož hlavním heslem je zábava, trval osm měsíců. Každý pohyb cvičebního programu je inspirován skutečnými pohyby artistů Cirque du Soleil, které vykonávají při svých show, ale jsou upraveny tak, aby je zvládly všechny ženy bez ohledu na pohybovou vyspělost. Každý, kdo zkusí JUKARI Fit to Fly cvičení, by je měl opustit s pocitem, že okusil něco úplně jiného a jedinečného.

Jaké to je létat? Zkuste si to!

Tréninková lekce trvá jednu hodinu a je určena maximálně pro dvanáct lidí. Provádí se za pomoci speciálně zkonstruovaného zařízení s názvem FlySet. FlySet se skládá se ze dvou od stropu zavěšených pevných lan s poutky v různých výškách, do kterých se během cvičení vkládá ocelová hrazdička. Vzniká tak důmyslné náčiní, které dokáže posilovat a protáhnout celé tělo a ještě přináší osvobozující pocit z létání.

Kurzy ve 12 městech světa

Kurzy cvičení JUKARI Fit to Fly budou otevřeny ve vybraných fitness centrech ve dvanácti městech světa (Hong Kong, Mexico City, Madrid, Londýn, Krakov, Mnichov, Soul, Kuala Lampur, Buenos Aires, Santiago, Montreal, Los Angeles). Instruktorkou pro Evropu byla vybrána Johanna Fellner, jedna z nejlepších fitness instruktorek Německa, jejíž specializací je jóga a body art, ale zabývá se i ostatními druhy kondičního cvičení. Pro Johannu je fitness důležitou součástí i smyslem jejího života. Jeho prostřednictvím má možnost uplatnit svůj talent v plné šíři, spojit svou tvůrčí kreativitu s fyzickou obratností. Johanna se vedle cvičení věnuje i modelingu a koučování modelek a herců.

Úsměv a pot v jednom

„Stanovili jsme si úkol vytvořit pro ženy takové cvičení, aby se při něm usmívaly a přitom se potily. Stovky žen, které se tohoto cvičení již zúčastnily, nám potvrdily, že se nám to podařilo,“ říká Leslie Calvagne, ředitelka programu JUKARI Fit to Fly. A nám nezbývá než doufat, že se tento cvičební program co nejdříve objeví i u nás.

Chcete vědět, jak cvičení vypadá? Podívejte se na videa!

Zdroj: Youtube