„Jaro je nejkrásnější čas v roce,“ raduje se JOLANA VOLDÁNOVÁ (42). Ze skříně vyndala sukně, sází květiny…


S rodinou jezdíte pod stan. Nevadí vám nedostatek pohodlí?
Stan si děti užijí především s mužem. Jezdí spolu na vodu, což je pánská jízda manželových kamarádů. Já s nimi pod stanem přespím jenom pár nocí koncem září v Chorvatsku a to se dá vydržet. Musím se přiznat, že za nejkrásnější dovolenou považuju putování po Korsice a Sardinii. Odjeli jsme tam, aniž bychom měli cokoli domluveného. Rozhodovali jsme se podle směrovek, kam odbočíme. Když jsem měla pocit, že už bez postele nemůžu být, sehnal muž ubytování ve františkánském klášteře.
Dnes máte kolem sebe šťastnou rodinu. Co vás nejvíc trápilo v době, když jste sama vychovávala syna Vojtu?
Neúplné rodiny jsou už dnes poměrně běžné, před dvanácti lety to tak nebylo. Trápily mě nevhodné poznámky lidí, kteří mě ani neznali. Tisk se snažil vypátrat otce mého dítěte a protože jsem nechtěla říct jeho jméno, začali spekulovat, kdo ze známých lidí by to mohl být. V tuhle chvíli mi nejvíc pomohli rodiče. Jsou konzervativní a asi to pro ně nebyla jednoduchá situace. Přesto mi řekli: Tak budeš mít dítě, neboj se. Bude to fajn. My se na našeho prvorozeného vnuka těšíme.
Rok nato jste poznala svého muže Petra, kterého jsem nikdy neviděl oholeného. Líbí se vám vousy?
Já ho oholeného párkrát viděla, ale je to nezvyk. Přijde mi hrozně zranitelný. Petr má rozkošně tvarovanou pusu do srdíčka a bez vousů je moc křehký. Když jsem ho poznala, nosil mohutnou bradu. Mně se nejvíc líbí s drsným strništěm, oholený – neoholený.
Jak jste se změnila za sedmnáct let v Událostech?
Asi jsem teď víc cynická a mám méně iluzí. V pětadvaceti jsem byla naivní a vykulená. Kamarádi si ze mě dělali legraci, protože mně bylo možné namluvit cokoliv. Díky novinařině jsem ale brzo pochopila, že člověk nemůže všemu věřit. Vyplývá to z mé povahy. Nelžu a předpokládám, že se ostatní chovají stejně.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.