Diskutujte: Nechali byste si poradit od Jitky Asterové?

Herečka JITKA ASTEROVÁ (52) se neplánovaně zařadila do škatulky, z níž, zdá se, není úniku. Rozhodně si ale nestěžuje. Někdy zkrátka přijdou věci, o které se vůbec nesnažíte, tak nějak samy. Kdežto jindy, třeba když chcete získat pozornost zajímavého muže, se opravdu snažit musíte…

Jak se vám vede, Jitko? Stále se věnujete vztahům a sexu?
Dokonce víc, než bych chtěla… Mám těsně po premiéře představení Slečna Abigail, kde vystupuju jako sexuální coucherka. Další mojí aktivitou je sloupek a chatová komunikace se čtenáři v jednom tištěném médiu, rovněž na téma vztahů a věcí souvisejících. K tomu hraju divadelní představení s názvem Monology vagíny, což taky není od tématu… (směje se) Ale kromě toho stále moderuji televizní pořad Prominenti.

Jak se vůbec stalo, že jste považována za expertku na sex?
Já se za ni nepovažuji, ale je pravda, že někteří lidi mě tak vnímají.

Tahle „sexuální“ kariéra musela něčím odstartovat…
Vždycky jsem si ráda jen tak povídala o věcech mezi mužem a ženou a kamarádka, režisérka Irena Pavlásková, mě jednou doporučila Báře Tachecí do rozhlasového pořadu Sexy život. Pořad trval déle, než jsem čekala, takže mě ani nenapadlo, že se tím zařadím do nějaké škatulky. Chtěla jsem potom dělat zase i jiné věci, ale většina nabídek mi prostě chodí na tohle téma. Dlužno říct, že nedávno jsem to přiživila i já sama. Vypustila jsem kachnu, že se chystám jet do Ameriky za paní Abigail a vypilovat umění sexuálního couchingu. Na to konto mi volali lidé, kteří se tomu oboru věnují, že by se mnou chtěli spolupracovat. Tak myslím, že tuhle nálepku už asi neodpářu. A nedávno mi dokonce volali z televize, že pro mě mají v seriálu typu Sex ve městě roli Jitky Asterové… (smích)

Jste s tímto stavem věcí spokojená?
Na jednu stranu je to milé, na druhou zvláštní, protože věc, o kterou jsem se nikdy nesnažila, se mi takhle nabízí.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.