Dietologové před provozovnami rychlého občerstvení sice důrazně varují, nicméně pokud fastfoody navštívíte jednou za měsíc, nebezpečí vám nehrozí. Pro pravidelné konzumenty se všechny tři nejvýznamnější řetězce, tedy: Mc Donald‘s, KFC a Burger King, snaží zavádět o něco zdravější jídelníček. Přinášíme vám srovnání tří nejoblíbenějších produktů!

Fast foody se snaží

Fast foody se potřebám zdravého životního stylu snaží vyjít vstříc Například Mc Donald‘s snížil množství soli u kuřecích nugetů (McChicken Nuggets) o 30 %. Navíc na letáčcích uvádí kalorie, množství soli a tuku u všech nabízených jídel. Redukovat sůl se snaží také Burger King, který snížil její podíl v kuřecích hamburgerech a kuřecím salátu!

Srovnávací test

Kuřecí nugety

KFC (rodinné balení, porce pro čtyři): 691 kalorií, 26,9 g tuku, 4,4 g soli
Mc Donald‘s (6 kousků): 250 kalorií, 14 g tuku, 0,6 g soli
Burger King (14 kousků): 282 kalorií, 16 g tuku, 1,8 g soli

Co do množství tuku jsou nejlepší nugety KFC. Obsahují o 78 kalorií méně na osobu než nugety u McDonald´s, a dokonce o 110 kalorií míň než stejný produkt u společnosti Burger King. Nugety od McDonald´s zase obsahují nejmenší množství soli.

Vítěz: KFC

Kuřecí salát

KFC: 156 kalorií, 2,8 g tuku, 1,5 g soli
McDonald‘s: 115 kalorií, 2 g tuku, 0,7 g soli
Burger King: 99 kalorií, 1 g tuku, 0,8 g soli

Salát KFC nemusí být tak špatnou volbou, jak se na první pohled zdá. Obsahuje totiž více masa než konkurence, a tak vás více zasytí. Co do počtu kalorií a tuku je na tom ale lépe Burger King.

Vítěz: Burger King

Hranolky (střední)

KFC: 256 kalorií, 16 g tuku, 0,1 g soli
McDonald‘s: 330 kalorií, 16 g tuku, 0,6 g soli
Burger King: 305 kalorií, 14 g tuku, 1 g soli
Ač obsahují nejméně kalorií, chuťově hranolky z KFC naopak propadly. První místo tak získává konkurence z McDonald‘s.

Vítěz: McDonald‘s