Od doby, kdy JIŘÍ MÁDL (24) vtrhnul na plátna kin jako snowboarďák, v podstatě neminul rok, aby si nezahrál v nějakém novém filmu. Posledním snímkem, v němž ho můžete vidět dokonce i tančit a zpívat, je pohádková komedie V peřině... "Já jsem vůbec netušil, že se po mně bude chtít, abych zpíval. Věděl jsem, že půjde o muzikál, tak jsem si myslel, že budou pouze vyžadovat, abych tančil, čehož jsem se tolik nebál, protože jsem tancoval, když jsem byl malý, a věděl jsem, že trošku to v sobě asi mám. Pak přišli s tím, abych zpíval, a to jsem byl tedy vyděšený. Moje mamka zpívala v kapele a když jsem zkoušel doma něco zazpívat, tak říkala, ať toho radši nechám. Takže jsem si úplně nevěřil. Pak jsem přece jen šel do studia, kde byl autor hudby i pan režisér, a nakonec se jim to líbilo. Mám z toho samozřejmě radost."


Jiří nosí punkerský účes. Nikoli proto, že by měl pocit, že právě tohle mu sekne, ale kvůli roli ve Čtyřech sluncích režiséra Bohdana Slámy.

Kde jste tancoval? V nějakém folklorním souboru?
Byl jsem imitátor Michaela Jacksona, do svých deseti let jeden z nejmladších v České republice. Moc se tím radši nechlubím, protože vždycky to pak lidi chtějí předvádět… Potom jsem dělal disko, ale jen rok. A v tanečních mě to bavilo. Dal jsem si je dvakrát. Nechodil jsem místo nich do hospody jako většina. S kamarádem se nám to líbilo, jenže on byl vysoký pěkný kluk, a já byl malej škvor. Mně se hůř hledaly partnerky. Ale tři jsem tam vždycky našel. Věděl jsem, že jsou malé a půjdou se mnou tancovat.

Hrál jste hokej, jak s tím šel tanec dohromady?
Protože jsem věděl, že tanec, klavír a tyhle věci moc s hokejem nejdou a že by mě hned měli na hokeji za homosexuála, tak jsem musel s tancováním seknout. Ještě chvilku jsem hrál na klavír.

Ve filmu zpíváte píseň se slovy „Betka má je úžasná.“ Co ta vaše Betka? Jak ta je úžasná?
Taky, no, ta je trochu razantnější. Abych tak řekl. Taková jako mačeta.

Neschytal jste to od ní za talk show Jana Krause, který se na vaši přítelkyni vyptával a pořád ji zabírala kamera?
Vůbec jsem nevěděl, že to bude tolik o našem vztahu, nechtěl jsem to a ono to takhle vyšlo. Přece jen jsem v tom pořadu byl o trošku víc než ona. Nakonec naštěstí kameramani pochopili, že ten host jsem tam já.