ERIKA (38) a JIŘÍ (49) BABICOVI se doma v kuchyni o pánvičky nepřetahují a ani je po sobě neházejí. Žijí klidný život v klidné čtvrti, jen o Vánocích se někdy naběhají trochu víc, než je obvyklé…

Kdo by čekal, že u Babicových doma stává u sporáku pouze „televizní“ kuchař Jiří, mýlil by se. „Vaříme oba, ale každý sólo, ten druhý se mu do toho neplete ani neradí. Ale kdo nevaří, ten potom uklízí…“ přibližuje Jiří, jak to chodí u nich v kuchyni.
S Erikou se seznámil u Kolína, ovšem nikoli nad Labem, ale nad Rýnem, a to čirou náhodou: „Dělala jsem v Německu au-pair a taky jsem tam chodila na němčinu. A můj učitel Dieter byl Jirkův kamarád…“ popisuje Erika okolnosti vedoucí k seznámení… „A protože v malém městečku Sommeln, kde jsem žila, moc zábavy nebylo, pozval mě Dieter na oslavu do jedné kolínské restaurace, kde jsem se právě seznámila s Jirkou.“ První opravdové rande pak bylo pozvání na tzv. májový taneček. „To je taková tradice, kdy se tančí pod rozkvetlými stromy a kterou Němci hodně dodržují,“ vysvětluje Erika.

Žádný spěch
Přestože se známost vyvíjela velmi nadějně, bydlet prý spolu začali až někdy po třech letech. Erika mezitím odjela zpátky do Čech, kde studovala. Nikoli ovšem na dlouho. A v roce 1997 se na pražské Staroměstské radnici vzali. Teď bydlí v domku v pražských Záběhlicích. Erika pracuje jako asistentka v obchodní firmě a Jiří kromě televizního vaření překvapivě neprovozuje restauraci, ale půjčovnu lyží. Na otázku týkající se trávení volného času odpovídají zběžným výčtem společných aktivit: „Chata na Sázavě, lyže, kino…“ A samozřejmě děti – dvanáctiletý Filip a pětiletá Maruška.