Různé agentury pravidelně hodnotí mezi mužskými a ženskými profesemi ty pro opačné pohlaví přitažlivé. Pravidelně vyhrávají piloti a modelky. Ženy považují za sexy také hasiče, lékaře, profesionální sportovce, záchranáře a vojáky.

Pánové věnují maximální pozornost rovněž lékařkám, zdravotním sestrám a tanečnicím. Příslušníci obojího pohlaví se shodují: podstatnou roli v hodnocení hraje uniforma!

Co vy na to, dámy?

Odpovídá Martina Kučerová, letuška Českých aerolinií

„Někdy je projev sympatií úsměv někoho z okolí, který registruju, když jedeme kolem nebo úspěšně končíme zásah, jindy ale zaznamenám projev nevole, pokud třeba prací blokujeme silnici. Bývá to různé. Nevím, jak tohle mají jiní kluci hasiči, ale já kvůli profesi v obležení ženské populace nejsem... Stane se, že ženy přijdou poděkovat za pomoc, tedy ex post, což je ale trochu jiný akt, i když milý. Připouštím, že profese hasiče může být pro něžné pohlaví svým způsobem přitažlivá, ale to podle mě plyne hlavně z její podstaty. Pomáháme v různých nebezpečných situacích a k tomu, abychom tohle mohli dělat, musíme mít i určitou fyzičku, odvahu, zkušenost, takže to povolání může působit hodně mužně, ochranářsky až spasitelsky. Osobně to beru více jako poslání než práci... Dlužno říct, že já si po zásahu, když jsme upocení, špinaví a unavení, moc sexy a neodolatelně nepřipadám...“