Nedovolte, aby se na vás nebo vaší pleti projevila stará známá jarní únava a spolu s prvními teplými slunečními paprsky regenerujte celé své tělo. A že jste ještě nestihla jarní gruntování? Pak určitě začněte sama u sebe a u své „výbavy krásy“. Pročistíte se a doplníte zásoby energie, abyste si mohla užívat života plnými doušky. A jaro je pro to jako stvořené.

Dest kroků, jak správně na tělový „generální úklid“

  1. Pro začátek se proberte všemi lahvičkami, flakónky a napůl vypotřebovaný krémy, které vám leží v koupelně. Všechny výrobky mají také určitou trvanlivosta tak vyhozením produktů, které zapáchají či změnily barvu, můžete zabránit kožním alergiím.
  2. Pravidelně pleť čistěte! Je důležité ji čistit nejenom večer, ale také ráno. Tak odstraníte z kůže pot, prach a další nečistoty.
  3. Odličujte. Po každém nalíčení určitě nezapomeňte pleť očistit. Zároveň také nezapomeňte, že je důležité vybrat přípravek na pleť a také na oči a oční okolí.
  4. Jednou za týden zařaďte peeling. Ten odstraní odumřelé kožní buňky, vyhladí pleť a zároveň zlepší její vzhled.
  5. Ke každodenní péči můžete přidat i pleťové masky. Ty regenerují, čistí, povzbuzují či osvěžují pleť.
  6. Zaměřte se i na tělo. Při sprchování volte na jaře a v létě svěží a regenerační sprchové gely. Vybrat můžete i takové, které v sobě obsahují pevné částečky jako peeling.
  7. Tělo a hlavně problémové partie (stehna, zadek i břicho) masírujte. A to pomocí masážních žínek, lufy nebo kartáčů. Zbavíte se odumřelých buněk a nastartujete mikrocirkulaci, která začne pokožku obnovovat.
  8. Nezapomínejte na péči o chodidla. Hlavně pečujte o ztvrdlá místa a obnovujte pokožku na patách…brzy totiž znovu vytáhneme sandálky a pantofle.
  9. Po sprše tělo namažte…používejte tělová mléka či oleje. Oleje vnášejte po koupeli do ještě vlhké pokožky. Také můžete koupelový olej přidat do lázně.
  10. Relaxujte a wellnesujte…mezi základy detoxikace těla patří také saunování a jiné wellness procedury.

Tipy redakce Kafe.cz:

  • Tentokrát pro všechny čtenářky připravila tipy celá redakce. A co přesně vám tedy doporučujeme?

All – in – 1 pro extra hloubkové čištění NIVEA Pure Effect

150 ml, 109,90 Kč

Peelingové částečky pomáhají uvolňovat póry a odstraňují z pleti nečistoty. Účinné, ale jemné složení s výtažky z magnolie nedráždí pleť. Vyzkoušejte gel i jako pleťovou masku (2-3x týdně). Po nanesení nechte působit 3-5 minut a poté opláchněte.

Pečující koupelový a srpchový gel Iris Shower gel

Grabtree & Evelyn, 250 ml, 410 Kč

Jedinečný způsob, jak začít nebo zakončit den. Sprchový gel důkladně vyčistí vaši pokožku a zanechá ji jemně parfemovanou elegantní vůní kosatce. Jeho vůně je relaxační, gel navíc zanechá pokožku svěží.

Emulze a koupel 2v1 na nohy

Nailexpert® 120 ml, 149 Kč

Právě nyní je nejvyšší čas připravit nohy do letních střevíčků a žabek. Jaro a léto nejspolehlivěji odhalí nedostatky nejen na těle, ale i na nohou. Dvojí účinek v jediném produktu! Urychlete léčbu mykózy! 1. Šetrná a zklidňující koupel zvyšuje účinnost a zkracuje dobu léčby mykóz v kombinaci s ostatními přípravky Nailexpert. 2. V koncentrované formě je vhodný do obkladů. Obsahuje účinné látky ichtyol pale, stříbro a šetrné tenzidy. Přípravek je určen pro speciální hygienu mykotické kůže. Ideální pro preventivní použití.

Medový pleťový krém proti vráskám

Eva Cosmetics, 85 g, 83 Kč

Med obsažený v krému spolu s vitamíny a minerály pozitivně ovlivňuje stav pokožky - aktivně působí proti vzniku vrásek, napíná pleť a zpevňuje ji. Navíc hojí drobné ranky a viditelně zlepšuje vzhled pleti. Je obohacen o složku vitaminů a minerálů, které působí do hloubky pleti. Krém se dobře vstřebává a příjemně voní. Je možné ho používat jako denní i noční pro normální a smíšenou pleť. Krém je vhodný i jako účinná regenerace zvrásněné a suché pokožky rukou.

A jak jste jaro přivítala právě vy? Napište nám do diskuse.