V poslední době jsou velice žádané kožené výrobky - ať je to sako, kabelka, kozačky, boty či peněženka. Barva přitom nehraje žádnou roli. Může to být konvenční bílá, hnědá či černá, ale stejně tak i modrá, zelená nebo třeba růžová. Nebylo tomu ale vždy tak - kožené oblečení bylo dříve spojováno pouze s divokými rockery a nezávislými motorkáři.

Nyní zažívá kůže své obrození. Díky moderním technologickým postupům je dnes možné vyrobit z kůže prakticky cokoliv. Kromě klasických kousků, jako je kabát, bunda, taška, boty či peněženka můžeme nosit i kožené kalhoty a sukně, a dokonce i spodní prádlo, které je vyrobené ze speciálně zpracované, velmi jemné kůže. Barvicí proces může pozměnit originální efekt kůže, ale její specifické aroma se nikdy nevytratí, právě tato vůně je u kožených výrobků velice důležitá. Na základě prováděných výzkumů se prokázalo, že většina lidí, která si chce koupit pravý kožený výrobek si k němu nejprve přičichne, než se rozhodne ho koupit. Velkou předností kůže je její univerzálnost a trvanlivost. Kožené oblečení a doplňky se hodí pro každou příležitost – budete v nich působit seriózně na pracovní schůzce a sexy na večerní party.

V našem dokonalém světě je možné cokoliv a proto se i kůže se vyrábí z umělých vláken nerozeznatelných od originálu. Textilní firmy umějí napodobit všechny druhy kůže i kožešiny a to na pleteném i plátnovém základě - platí zde pravidlo: Čím dražší je konečný materiál, tím kvalitnější a věrohodnější je. Na zimní zboží se materiál ještě zesiluje další vrstvou. Tyto umělé kůže a kožešiny mají nyní lepší vlastnosti, než ty pravé. A s typickou vůni již také není problém, nedávno byl představen i „kožený“ parfém.

Autorka vlastní oděvní značku La fashion – www.lafashion.cz