Diskutujte: Jak dostáváte svou pleť do formy vy?

Mohlo by vás také zajímat: Jarní tipy pro dokonalou pleť nebo Chcete mít zdravou pleť? Vyvracíme mýty o kosmetice

Jarní detoxikace pleti je důležitá, pleť potřebuje nabrat sílu. Po zimě jí chybí vitamin D, vláčnost a usazují se na ní odumřelé buňky, kterých je potřeba se zbavit, aby pokožka pěkně prokoukla a mohla snadněji vstřebávat vitaminy a živiny ze sluníčka a kosmetických výrobků. Detoxikaci si můžete dopřát v salonu, ale také doma. Záleží jen na tom, čemu dáte přednost.

Kompletní regenerace těla

Možná i vy máte pocit, jako byste neměla barvu, známí se vás ptají, jestli nejste nemocná, přibyly vám nějaké vrásky a možná máte problémy s vyrážkou nebo je pokožka úplně vysušená. To jen naše pokožka volá po regeneraci. Nezapomínejte, že oživit potřebuje celé vaše tělo. Jak ji tedy pořádně připravit?

Připravit, pozor, vyčistit!

To, že je pleť potřeba čistit, a to alespoň dvakrát denně, navíc večer odličovat od make-upu, už určitě víte, ale na jaře to platí dvojnásob. Na povrchu pokožky se usazují nečistoty, ucpávají póry a způsobují tak, že pleť vypadá mdle a našedle.

Tipy Kafe.cz:

  • používejte přípravky určené pro vaši pleť
  • ráno použijte mycí gel a pleťovou vodu
  • večer přidejte odličovací mléko
  • zkuste také přípravky se samozahřívacím efektem, ty odstraní nečistoty z větší hloubky pokožky, eliminují tvorbu kožního mazu a vyplavují toxiny

Bez peelingu ani krok!

Peeling můžete používat celoročně, a to zhruba jednou za týden. Na jaře klidně frekvenci zvyšte, volte ale peeling určený speciálně na oživení pleti. Takové totiž dokážou s pletí hotové zázraky, vyhladí, zjemní kůži a navíc umí odstranit usazené odumřelé buňky. Navíc zvládne také nastartovat proces samoregenerace pleti. Díky peelingu také pokožka snadněji vstřebává vitaminy a živiny z krémů či sér.

Tip Kafe.cz:

  • máte-li pleť citlivou, podrážděnou, začervenalou či popraskanou, raději se peelingu vyhněte a raději pleť jen pořádně čistěte
  • v takovém případě si raději zajděte do salonu na kosmetiku, kde vám odbornice vytvoří očistu pleti na míru, aniž by došlo k jejímu ještě většímu podráždění

Nasaďte si masku!

Pleťová maska je dalším velmi důležitým krokem na cestě ke krásné pleti. Dokáže ji osvěžit, rozzářit a vyhladit. Zase platí pravidlo, že byste měla volit masku podle typu své pokožky. Vybírat si můžete z nepřeberného množství, existuje maska hydratační, regenerační, detoxikační či omlazující. Stejně tak si můžete masku vyrobit i doma ze surovin, co máte určitě v ledničce.

Tipy Kafe.cz:

  • třeba na citlivou pleť jsou vhodné masky s příměsí heřmánku nebo bamackého másla
  • pleť oživí a zregeneruje také maska s mořskou vodou, řasami nebo bahnem
  • jak už jsme psali výše, pomůže také maska s medem, která je vhodná při suché pleti

Vyrobte si domácí masku

Použít můžete potraviny, které jsou běžné v každé domácnosti. Hodí se běžné oleje, nejlepší je třeba olivový, také se dá jednoduše připravit maska z jablíček, která pokožce dodá vlhkost a zároveň ji vyčistí.

Recepty:

Jablečná maska: Oloupejte a nastrouhejte na jemno jedno jablko, smíchejte se lžící vlažného mléka a jednou lžící medu. Naneste na obličej, nechte působit deset minut a poté vlažnou vodou opláchněte.
Avokádová maska: Jestliže máte po zimě vysušenou pleť, smíchejte jedno rozstrouhané avokádo s tvarohem či lžičkou bílého jogurtu a lžičkou medu. Taková maska je výživná a regeneruje. Osvěžuje pleť a dodává jí energii, pružnost a svěžest. Nechte účinkovat 15 – 20 minut.
Banánová maska: Potřebujete dodat pleti pružnost a mladistvý vzhled? Pak smíchejte banán, žloutek a dvě lžičky panenského olivového oleje. Nechte působit 10 minut a poté důkladně omyjte.

Okrémujte se!

Na jaře rozhodně začněte používat lehký hydratační gel nebo fluid, který pleť tolik nezatíží. Na starší pleť je také vhodné omlazující a regenerační sérum, které dodá pleti účinné a výživné látky. A pozor, na jaře už je čas myslet také na ochranu před slunečním svitem, proto volte krémy s ochranným faktorem.

Tip Kafe.cz:

  • volte krémy či séra s obsahem vitaminů (nejlépe s obsahem vitaminu C), mořských výtažků či oleje z kukuřičných zrn