Bulvár jí přisoudil za milence Jaromíra Jágra a podpořil to informací o rozchodu s partnerem Richardem Podroužkem, kterého jsme po jejím boku vídali osm let. A aby toho nebylo málo, její tři bývalé kolegyně z modelingu ji velmi nelichotivě pomluvily. Jak se tyto skandály slučují s její image decentní lékárnice?

Máte ráda vůni lékáren?
Vůni lékárny a v ní připravovaných léčivých mastí a krémů jsem měla ráda od dětství. To byl jeden z důvodů, proč nejen vysokou, ale už i střední školu jsem si zvolila s lékárenským zaměřením.

Fungujete ve své lékárně v pražském Palladiu ještě za pultem?
Bývám tam minimálně jeden den v týdnu, ale nejsem celou dobu za pultem. Věnuju se i práci v zázemí lékárny.

Žádají vás na večírcích o radu i celebrity, anebo po vás chtějí rovnou léky?
Mnoho mých známých jak ze šoubyznysu, tak i z jiných oblastí chce informace o lécích. Především zjišťují nežádoucí účinky a kombinace léků. Většinou je však zajímají spíše potravinové doplňky, tedy jejich účinnost a kvalita.

Neláká vás mít vlastní síť lékáren?
Nelze začít hned s celou sítí. Nejprve jsem musela nasbírat zkušenosti při založení a provozu první lékárny. Kromě toho ale už také zásobuju léky vybrané kliniky.

Za co vám není líto utrácet?
Jednoznačně za cestování. Je to mé největší hobby, prostřednictvím kterého lze poznávat jiné kultury, historii, architekturu, přírodu.

Překvapila jste mě, že nemluvíte o módě. Vy nenakupujete oblečení v okolí pražské Pařížské ulice?
V Pařížské ulici spíš ne. Mám ráda dobrý poměr „cena versus výkon“. Za kvalitu ráda připlatím. Ale pravda je, že raději investuju do věcí, které mají trvalejší hodnotu než luxusní kabelky. Nicméně pokud mluvíme o módě, jako každá žena se ráda hezky oblékám. Ale nepodléhám módnímu diktátu. Módu beru jako nápovědu, jak být šik a trendy.

Vraťme se k cestování. Vy asi nebudete patřit k lidem, kteří deset let jezdí na stále stejná místa?
Ráda objevuju nové země. Nejsem typ na pobytové zájezdy v turistických letoviscích. Vyhledávám netradiční destinace. Cestovali jsme s Richardem například v Estonsku, Gruzii, ve Finsku. Navštívila jsem Utah.

Vyznačujete si někde na mapě vlaječkami místa, která už jste navštívila?
Ano, mám historickou mapu, kam tato místa vyznačuju. Mapa mi vytváří cestovatelskou atmosféru, když jsem zrovna doma. Pak totiž cestuju aspoň prstem po mapě. (smích)

Které země jste viděla naposledy?
V posledních letech jsem s Richardem byla například v Thajsku, na Kubě a v Andoře. Procestovali jsme Belgii, Lucembursko. Co se týče přírody, nejvíc mě nadchlo Norsko a Nový Zéland. Itálie se mi líbila svou architekturou. Příjemná atmosféra byla v Austrálii.

Před nedávnem jste na facebooku uveřejnila fotku, na které hledíte na moře. Odletěla jste z Česka, abyste se zbavila paparazzi, kteří se snažili zachytit vaše případné setkání s Jaromírem Jágrem?
Chtěla jsem konečně trochu soukromí a klidu. Odpočinula jsem si.

Jak je to vlastně s vaším vztahem k nejslavnějšímu českému hokejistovi?
Známe se v přátelské rovině od doby, kdy jsem jako tehdejší Miss České republiky předávala jednu z cen v anketě Zlatá hokejka, to je přes 8 let.

Opravdu jste se s ním ani jednou nesetkala během výluky NHL, kdy pobýval v Česku? Bulvár už si po řadě prohraných sporů nedovolí vymýšlet. Nikdy jsem netvrdila, že jsme se nepotkali. Uvedla jsem, že jsme spolu hovořili na akci, kde byla spousta dalších lidí. V soukromí se nevídáme.

Mimochodem, když už jste s ním spojována – je vám to nepříjemné? Představuje Jaromír Jágr typ muže, který se vám líbí?
Obecně jsou mi nepříjemné zavádějící informace, což tahle je.

Údajně jste si také přestala rozumět se svým partnerem Richardem, se kterým jste žila osm let. Je to tak?
Máme se s Richardem stále rádi, ale o detailech nyní nechci hovořit. Je to pro nás citlivé téma.

Ale chcete mít fungující rodinu s dětmi?
Asi jako každá žena i já toužím po rodině. Bez dětí si těžko umím představit plnohodnotný život. Těším se na ně. Je mi jasné, že si pak s nimi budu více dopřávat domácí pohodu než nyní, kdy žiju spíš v pracovní hektice.

Proč vás bývalé kolegyně z modelingu, Agáta Hanychová, Zuzana Rosáková a Taťána Makarenko, napadly, že jste se živila jako placená společnice?
Na to byste se měl zeptat spíše jich. Každopádně v televizi se k tomuto vyjádřil psycholog s tím, že tyto řeči mohou pramenit z jejich závisti a že těžko mohu jako podnikatelka mít čas na takovéto aktivity. Nevím, co dívky k tomu vede, ale přeju jim, aby po ukončení modelingu také našly vlastní pole působnosti, ve kterém se jim bude dařit a budou šťastné.

Měla jste s nimi v minulosti spory, kvůli kterým by vás dnes pomlouvaly?
Například se slečnou Makarenko jsem se nikdy nesetkala. Její jméno jsem si musela vygooglovat, abych věděla, o koho jde.

Proč jste vlastně skončila s modelingem?
Modeling považuju za nejlepší studentskou brigádu, nikoliv za životní náplň. Navíc dnes už na něj vlivem farmaceutických aktivit nemám čas. Vadily mi také mezilidské vztahy v modelingu.

Jak se Jana vyrovnává s útoky svých kolegyň a co plánuje na nadcházející rok, se dočtete v pokračování rozhovoru v časopisu Story.