Pokračují i oblíbené taneční kurzy pro mládež a dospělé, které Honza už řadu let vede se svou partnerkou Lucií Hunčárovou v Ostrově, Sokolově, Karlových Varech a nyní i v Praze.

Na Kavčích horách se již dva měsíce velmi pilně trénuje, v nové řadě StarDance se objeví poprvé deset známých osobnosti z různých oborů namísto osmi. Diváci se mají nač těšit – třeba na tzv. Pavláskovu nožičku, na prvky boxu v podání Rostislava Osičky nebo třeba na zvedačku Leoše Mareše.

"Všechny páry mají svůj styl a všechny páry zcela jistě mile překvapí. Tentokrát si vůbec netroufnu tipovat, kdo by se mohl umístit na bedně,“ přiznává Jan Onder. Za nejtěžší v pozici hlavního choreografa považuje nutnost tak trochu "velet" svým kolegům a kamarádům, ovšem spolupráce je to nadmíru příjemná. „Samotného mě překvapuje, kolik nových zajímavých informací o lidech, které znám třeba dvacet let, se teď dozvídám,“ podotýká Jan Onder a pokračuje: „Jako profi tanečník jsem vymýšlel choreografie do našich jednotlivých tanců, teď vymýšlím choreografie pro skupiny, takže je to podobné, ale když jsem soutěžil, mohl jsem se více realizovat. Teď jsem spíše poradce a to je kupodivu velmi zodpovědné – umět dobře poradit, to je kumšt!“

Účinkování ve StarDance v předcházejících letech charismatickému, nepřehlédnutelnému tanečníkovi přineslo přízeň odrostlejších diváků (a divaček především), Tanečními hrátkami s Honzou Onderem si definitivně získal i srdce těch nejmladších. „Kamkoli s partnerkou Lucií Hunčárovou přijedeme, tam nás děti znají, reagují velmi pozitivně. Občas se mi stane, že se na mě na ulici doslova pověsí a chtějí si hrát, je to super,“ usmívá se Jan Onder.

Taneční hrátky s Honzou Onderem jsou pro předškoláky a školáky skvělou motivací, důvodem hýbat se, s ladnými tanečními kroky zároveň posílit a protáhnout tělo. A co je z Honzova pohledu větší oříšek – naučit tančit děti, nebo celebrity? „Určitě děti, nesmíte dělat chyby v základních tanečních návycích, všechno hrozně dlouho trvá. Navíc, děti nemají tolik trpělivosti, nedokáží se dlouho soustředit. Zkrátka, děti jsou krásná, ale hodně náročná disciplína...“