To potvrdil i průzkum značky Durex, kterého se zúčastnilo více než 9 500 milenců z České republiky. „Léto představuje čas, kdy bychom se měli cítit příjemně a uvolněně. Proto je tato část roku perfektní dobou pro experimentování. Odvažte se a zkuste něco nového,“ radí Alix Fox, sex expertka značky Durex.

Češi mají v létě větší chuť na sex

Více než polovina Čechů (56 %) se v létě cítí šťastnější, každý druhý má navíc pocit, že má v létě mnohem více energie. To jsou společně s dostatkem volného času důvody, proč má třetina milenců v létě větší chuť na sex.

Z průzkumu dále vyplynulo, že více než pětina (22 %) z nás má v létě mnohem vyšší sexuální apetit a myslí na to, jak svůj erotický život okořenit. Jste na tom podobně? Dokonce více než čtvrtina lidí (27 %) chce mít sex v létě častěji než ve zbytku roku. Chutě partnerů jsou však limitovány vysokými teplotami. Nejčastějším důvodem, proč v létě někteří lidé zažívají méně sexu, je velké vedro. Přispívá k tomu bohužel i fakt, že zkoušet nové věci se odváží pouze 13 % českých milenců, přestože právě nové hrátky vztah často „oživují“.

Stejné procento Čechů ale také tvrdí, že je pro ně letní sex na dovolené zábavnější. Takže se nenechte odradit teplotou a vyzkoušejte několik letních tipů od sex expertky Alix Fox, které nejen zpestří váš sexuální život, ale i příjemně ochladí během dusných veder. Nové praktiky v ložnici mohou totiž zlepšit i celkovou úroveň vašeho sexuálního života.

Sex expertka radí:

- Využijte při svých hrátkách led! Vyrobte si vlastní ledová lízátka pro dospělé a pak experimentujte s doteky ledového jazyka. Můžete také zkusit svázat několik kostek ledu hedvábným šátkem společně s partnerovým zápěstím. Použití ledu v posteli je nesmrtelná klasika, která během horkých nocí příjemně osvěží!

- Vyjděte si na rande v dlouhých šatech bez kalhotek. Vědomí, že děláte na veřejnosti něco tak troufalého, vás dostane do varu. Pošeptejte to svému partnerovi do ouška nebo mu rafinovaně vložte kalhotky do kapsy. Bude si vás chtít vzít hned na místě!

- Už jste slyšeli o nuru? To je stará japonská masáž, při které žena sebe i partnera pokryje od hlavy po paty vonným olejem nebo lubrikačním gelem a pak klouže celým svým nahým tělem po jeho. Tato klouzavá zábava nabízí neuvěřitelně intimní zážitek a zároveň velmi dráždivou podívanou.

- Představa upoceného sexu během parných nocí bývá pro někoho odpudivá. Abyste se cítili pohodlněji, udržujte pomalé a smyslné tempo a vybírejte polohy s minimálním kontaktem těl – například ty, kde je žena nahoře.

- Sprcha je v létě nejlepším místem, kde se společně zapotit! Zkuste použít sprchový gel s osvěžující mátou nebo tea tree olejem a vychutnejte si jejich chladivé účinky!

- Zapojte do svých hrátek vůně. Jejich vnímání je totiž silně spojeno s pamětí. Použití opalovacího mléka nebo kokosového oleje při masáži partnerových zad může vyvolat šťastné vzpomínky na prožitou dovolenou.