Mobilní telefon je naším každodenním společníkem

Pro většinu z nás je mobilní telefon nepostradatelným pomocníkem. Voláme z něj, posíláme jeho prostřednictvím fotky známým a rodině, nahradí papírový diář i fotku našich blízkých v peněžence. Chytré telefony jsou čím dál dostupnější, není třeba se při jejich výběru tolik omezovat. Vedle luxusních modelů jsou na trhu a telefony střední a nižší třídy.

Chytré telefony jsou IN

Vedle klasických tlačítkových telefonů jsou na trhu i chytré mobilní telefony a ty kombinované. Proč jsou právě ty chytré tak populární a jaké parametry si při jejich výběru pohlídat?

  • Asi prvním, co budete řešit, je displej a jeho velikost. Pro toho, kdo přes telefon surfuje na internetu, čte e-knihy a sleduje videa, je ideální minimálně úhlopříčka 5,5 palců. Pro někoho to ale může být příliš, proto velikost dobře zvažte.
  • Bez fotoaparátu, a ideálně nějakého kvalitního to nepůjde. Jeho rozlišení by mělo být minimálně 8 megapixelů, důležitá je i rychlost fotografování, světelnost, velikost čipu a snímače.
  • Zajímejte se i o operační systém, od kterého se odvíjí způsob obsluhy telefonu, počet a kvalita dostupných aplikací na telefon i vzhled uživatelského rozhraní. Sáhnete po Androidu od Googlu, nebo dáte přednost iOS od Applu?
  • Důležitá je i kapacita vnitřní paměti. Kdo plánuje telefonem hodně fotit, měl by volit co největší paměť, případně si pohlídat, zda jde do telefonu vložit paměťová karta.
  • Srdcem telefonu je procesor, čím bude výkonnější, tím bude větší rychlost telefonu a jeho plynulejší reakce.
  • Nepodceňujte ani výdrž baterie. Právě ta je totiž slabou stránkou chytrých telefonů A kdo by ho chtěl několikrát denně nabíjet?

Jaké chytré telefony jsou TOP?

Nabídka je široká, s jakým telefonem rozhodně nešlápnete vedle, pořídíte jeho prostřednictvím krásné fotografie a budete si užívat surfování po internetu i různá multimedia?

Xiaomi Mi 11
Špičkový telefon, který klade důraz na maximální výkon, jemné rozlišení, čistotu barev, obnovovací frekvenci i perfektní fotku, video a noční záběry.

Samsung Galaxy A40
Super volba pro ty, kdo od telefonu očekávají praktické rozměry, solidní výkon a kvalitní zobrazení. Full HD+ s rozlišením 1080 x 2220 je ideální pro sledování videí, hraní her i čtení článků, o fotografie se postarají hned 3 fotoaparáty.

Realme 7
Perfektní parametry tohohle krasavce mohou směle konkurovat i dražším modelům. Výkonný herní procesor, velká baterie s rychlým dobíjením, plynulejší 90 Hz displej a soustava čtyř fotoaparátů To je Realme 7.

Apple iPhone 11
Dvojitá foto souprava iPhonu 11 posune fotky na novou úroveň, fotky pořízené při slabém světle konečně nebudou vypadat jako pohled do tmy. Slow motion zachytí i to, co je oku neviditelné, potěší vás ještě pevnější přední i zadní sklo. Baterie vydrží po celý den, rychlost čipu A13 Bionic vás překvapí stejně jako vysoký výkon a plynulost.