Kate a William: Berou se půl roku po zásnubách

Přípravy na královskou veselku jsou náročné – odstartovaly de facto ve chvíli, kdy mladý pár oznámil zasnoubení. Princ William požádal svou přítelkyni Kate Middleton, s níž s malou přestávkou chodí skoro deset let, o ruku loni v říjnu na dovolené v Keni. Daroval jí nádherný prsten své zemřelé matky, princezny Diany, s velkým modrým safírem a 14 diamanty. Dnes už mají snoubenci za sebou rozlučky se svobodou, je do detailu jasné, jak bude svatba probíhat, vlastně se dolaďují jen poslední detaily. Den D může přijít...

Královská svatba: Přesně naplánovaný 29. duben 2011

  • 8.30 Do Westminsterského opatství se začnou sjíždět první svatebčané. Mezi nimi nebudou chybět příslušníci evropských šlechtických rodů i celebrity, jako jsou manželé Beckhamovi, Elton John s partnerem či Rowan Aktinson alias Mr. Bean.
  • 10.45 Dorazí členové královské rodiny, jako poslední přijede královna Alžběta II., která krátce před svatbou, 21. dubna, oslavila 85. narozeniny.
  • 10.55 Nevěsta Kate Middleton s doprovodem přijede samozřejmě těsně před obřadem ve voze Rolls-Royce Phantom VI, který dostala královna Alžběta v roce 1978 k 25. výročí svého nastoupení na trůn.

Šaty si vybere před obřadem

Jaké bude mít nevěsta šaty? To se dle zvyklostí tají do poslední chvíle. Podle posledních informací jsou pro ni připraveny hned troje – jednak proto, aby se Kate mohla rozhodnout, které jí nejlépe padnou, a také, aby se předešlo nepředvídatelné nehodě v podobě politých nebo roztržených šatů.

  • 11.00 Začne slavnostní obřad, který povedou reverend John Hall a arcibiskup z Canterbury Rowan Williams. Potrvá přes hodinu.
  • 12.15 Novomanželé odjedou na projížďku Londýnem ve čtyřmístném otevřeném kočáře, který byl vyroben v roce 1902 pro korunovaci krále Edvarda VII. a ve kterém se od oltáře vezli i Williamovi rodiče před třiceti lety. Pokud by pršelo, přijede pro ně zastřešený, takzvaný skleněný kočár z roku 1881. Po projížďce dorazí do Buckinghamského paláce.
  • 13.00 Po focení oficiálních svatebních snímků začne recepce pro 650 hostů.
  • 13.30 Kate a William podle tradice vystoupí na balkon paláce, pokynou přihlížejícím a políbí se.
  • 15.00 Manželé odjedou do St. Jame´s Palace ke krátkému odpočinku.
  • 19.00 Začne druhá recepce pro nejbližší přátele a rodinu. Dojde i na svatební dary – osobní dárky si novomanželé ponechají, ostatní budou vydraženy nebo předány k dobročinným účelům. Po recepci Kate a William odjedou na zatím neznámé místo, kde stráví svatební noc. Druhý den odjíždějí na líbánky, místo se ovšem přísně tají. Jedním z favoritů je prý Malajsie.

Tip KAFE.cz

ČT24 jako jediný český program nabídne v pátek 29. dubna od 9 hodin přímý přenos svatby následníka britského trůnu prince Williama z Walesu a jeho partnerky Kate Middletonové.

Svatbou všechno začíná

Princ William se v Británii, ale i ve světě těší velké popularitě. Možná i proto, že se tolik podobá své matce, princezně Dianě, kterou lidé nazývali královna srdcí a která tragicky zemřela 31. srpna 1997. Proto mu většina lidí přeje, aby mu manželství vyšlo. Jsou ale i zlé jazyky, které tvrdí, že tohle manželství nepřežije sedm let. Jaká jsou pro a jaká proti, aby to novomanželům vyšlo?

Body k dobru

  1. Znají se dlouho, jejich vztah už prošel krizí, kterou překonali.
  2. Mají společné zájmy, ke kterým patří sport, literatura, malování a cestování.
  3. Dvojice už nějaký čas sdílí společné lože – a co si budeme namlouvat, sexuální soulad je pro manželství důležitý.

Co je může rozdělit?

  1. Kate byla zvyklá na celkem normální život – pracovala v rodinné firmě jako projektová manažerka. Kvůli „proměně v princeznu“ musela místo opustit a učit se dvorské etiketě, která je poněkud zkostnatělá.
  2. Zájem médií. Od oznámení zásnub pochopitelně mnohonásobně vzrostl, už nyní je na Kate vidět, že ze stresu zhubla a je unavená. A vzpomeňme si, jak novináři štvali Williamovu matku Dianu...
  3. I když vztah před svatbou fungoval sebelíp, po ní se mnohé změní. Přijdou děti a starosti... Svatbou to prostě všechno začíná!
  • Přečtěte si, co si myslí o svatbě hvězdy: Datum – pátek 29. dubna 2011 - pro královskou svatbu následníka trůnu britské monarchie s mladičkou módní návrhářkou podle postavení planet sice není dvakrát nejlepší, otázkou však zůstává, zda se nejedná o předem promyšlený tah. Podle Andělských karet může za volbou tohoto dne stát i zcela prostý důvod, konkrétně nenarozené dítě.... více ZDE.

KAFE.cz zjistilo

Jak budou vypadat William a Kate za 30 let?

Vyjde princi Williamovi a jeho Kate manželství? Budete sledovat královskou svatbu?