Jednání bez okolků

Každá správná realitní kancelář vám bez jakýchkoliv okolků sdělí předem cenu za své služby. Kompetentním osobám nedělá problém ani do detailů popsat, jaké služby spadají pod provizi, jak budou hledat zájemce a s jakými smlouvami budete pracovat. Kvalitní realitní kancelář vám celý proces prodeje nemovitosti vysvětlí přehledně a srozumitelně.

Reference

Důležitým aspektem při výběru realitky jsou samozřejmě i samotné reference od spokojených (či v některých případech nespokojených) zákazníků. Dobrým znamením je, pokud mají realitky na svém webu zpětnou vazbu zveřejněnou. Jako zdroje informací můžete využít i sociální profily a diskusní fóra.

Vyberte si realitku se zkušenostmi

Faktor, který musíte bez pochyb zvážit, je vzdělanost a profesionalita realitních makléřů. Orientují se na trhu nemovitostí? Vědí, jak zvolit správnou prodejní strategii? Kde budou hledat potenciální zájemce a jakou mají strategii pro získání jejich pozornosti? Všechny tyto parametry nabírají na kvalitě časem a zkušenostmi. Pokud realitní kancelář zrealizovala již stovky, či tisíce prodejů, nemusíte mít žádné obavy.

Odhad ceny nemovitosti

Odhad ceny nemovitosti je jeden z nejdůležitějších kroků v celém prodeji. Od ceny se totiž ve velké míře odvíjí množství potenciálních kupců. Každá správná realitní kancelář by si s nastavením ceny nemovitosti měla umět poradit. Odvodit ji na základě aktuální situace na trhu, parametrů vaší nemovitosti a podle již zrealizovaných prodejů.