Je potřeba zvážit hned několik věcí. První z nich je styl a design vašeho zásnubního prstenu, to přispěje ke zúžení výběru snubních prstenů. Dále je potřeba vzít v úvahu jeho materiál a promyslet, zda chcete, aby byly oba prstýnky ze stejného. Dlouholetou zkušenost s nošením zásnubního a snubního prstenu z jiných materiálů má například britská královna Alžběta II. Její zásnubní prsten je z platiny a snubní ze žlutého zlata. V neposlední řadě může při výběru svatebního prstýnku hrát roli i fakt, zda jsou v zásnubním prstýnku diamanty nebo jiné drahé kameny. Níže najdete inspiraci k tomu, jak vytvořit svůj dokonalý pár.

Nestárnoucí klasika

Pokud si příliš nepotrpíte na módní výstřelky ani velkou zdobnost svých doplňků, bude se vám pravděpodobně líbit jednoduchý zásnubní prstýnek s briliantem. Ten po svatbě krásně doplní jemný hladký kroužek.

Elegance především

Vkusné třpytivější zásnubní prstýnky, které na sobě mají kromě centrálního kamene hned několik menších kamínků, se skvěle hodí ke snubním prstenům s různými povrchovými úpravami. Vybírat můžete z prstýnků pískovaných, rýhovaných i matných. Pokud chcete, aby se třpytil i prsten snubní, můžete několik kamenů přidat i na něj.

Moderní kombinace s eternity snubními prsteny

Název „eternity" přejatý z angličtiny znamená věčnost. K jakým jiným prstenům než snubním se spojení s něčím věčným hodí více? Eternity prstýnky jsou po celém svém obvodu nebo jeho polovině osázeny diamanty nebo jinými drahokamy, ty jim propůjčují neskonalou krásu. Skvělou dvojici budou tvořit hlavně s jednoduššími zásnubními prstýnky.

Mámení minimalismu

V poslední době je trendem minimalismus a nevyhýbá se ani šperkům. Patříte-li mezi vyznavače tohoto směru, porozhlédněte se mezi kombinacemi prostých, avšak velice kvalitně a důmyslně zpracovaných prstýnků.

Nezvyklé tvary snubních prstýnků

Nemusíte nutně zůstávat u pravidelného snubního prstenu, oblibě se těší také různé nepravidelné tvary. Mohou mít i jednu praktickou výhodu – zaoblení či zakroucení může vytvořit větší prostor pro hlavní kámen zásnubního prstýnku. Tím ho nechá nebývale vyniknout a zároveň ho ochrání, proto se při nepřetržitém nošení nemusíte obávat poničení ani jednoho z prstenů.

Stvořeni jeden pro druhého

Pokud se i přes všechny výše uvedené tipy stále obáváte, že se vám nepodaří zkombinovat zásnubní prstýnek se snubním tak, aby se vám výsledek líbil dlouhá léta, můžete si vybrat mezi předem sestavenými sadami. Ty jsou dokonale sladěné, protože se o to za vás postarali zkušení zlatníci a zlatnice s dlouholetými zkušenostmi. Případně si nechte od profesionálů poradit osobně.

Zásnubní a snubní prsten budou dost možná nejdůležitějšími šperky, které budete v životě vybírat. Nejdůležitější při jejich výběru je samozřejmě váš vkus, odrážet by se ve špercích měla také vaše osobnost, případně i životní styl. Věříme, že díky radám v tomto článku bude pro vás vybírání o poznání jednodušší a se svým finálním rozhodnutím budete nadmíru spokojeni.