To ovšem není případ mluvících tenisek, nápadu jistého Australana. Kdo by také chtěl boty, které komentují vaše sportovní výkony!

A ještě navíc hlasem některého slavného herce či herečky, jak stálo v patentové přihlášce.

Život je krátký. Užijte si!

Dokonalý příklad úspěšného nápadu je Brit Alex Tew (27). Aby získal peníze na studium, nabídl inzerentům svou domovskou stránku na internetu.

Stránka měla milion pixelů a za každý chtěl dolar. Vtipná myšlenka se chytila a Alex měl dolary za pár týdnů v kapse! Stránku, jež mu vydělala v přepočtu 19 milionů Kč, můžete stále vidět na adrese milliondollarhomepage.com.

Ani Alex Tew však nemá patent na úspěch a napodruhé se mu už „velká rána“ nepodařila. Nabídl stejnou stránku, ovšem každý pixel za dva dolary.

V rámci loterie Pixelotto pak měl být z řad inzerentů-sponzorů vylosován výherce, který by od něj dostal milion dolarů (on sám by si nechal ten druhý). Jenže opakovaný vtip není vtip, a tak nápad zkrachoval.

Skvěle se naopak chytil americký právník Noel Biderman, jenž vsadil na „základní instinkt“. Vytvořil webovou stránku (ashleymadison.com) pro nevěrníky a nevěrnice.

Ti a ty na ní můžou hledat všechny, kdo touží po „bokovce“. Už krátce po založení stránka dosáhla čtyř milionů registrovaných uživatelů platících každý měsíc po dolaru.

Nad takovými zisky se protáčejí panenky! Web Noela Bidermana, který je prý šťastně ženatý, má motto Život je krátký, užijte si románek.

Dětské sny zase živí Američana Byrona Reese. Má na Aljašce poštovní adresu Santa Claus, North Pole, z níž odesílá dětem „pravé“ dopisy od vousatého tlouštíka.

Listy mu samozřejmě zasílají rodiče dětí a on je pak jen odešle na požadované adresy ve správné santaclausovské úpravě. Za jeden dopis inkasuje 10 dolarů, přičemž má statisíce zákazníků…

Uklidím po psovi, ukážu dřep

Méně elegantní, ba až trochu švejkovská, je živnost Američana Matthew Osbornea. Napadlo ho sbírat psí hovínka místo majitelů psů, kteří se toho štítí.

Les Houbeles a Infarkt

  • Také český trh čas od času obohatí dobré či aspoň zajímavé nápady. Z těch uvedených v poslední době nás zaujal třeba vtipný název internetového obchod Les Houbeles určeného milovníkům „sportovního houbaření“. Obchod nabízí všechno možné od „značkových košíků“ přes nože, sušičky, atlasy hub apod. až po vlastní kolekci „houbařských pláštěnek a tepláků“.
  • Na posilvestrovské kocovině chce vydělat firma Snídaně do postele. Až domů vám doručí snídani Pro rána opilcova, která obsahuje hlavně polévku česnečku, chléb, karbanátek, džus a vodu. V nabídce má ale třeba i snídani pro dva, snídaňovou hostinu aj.
  • Jen majitelům pevných nervů je zřejmě určena nová česká společenská hra Infarkt. Prý „zábavnou formou simuluje nástrahy dnešního světa“, k nimž se počítá i návštěva tchyně, pracovní spory či rozvod. Podle úspěšnosti přečkání těchto pohrom se zlepšuje či zhoršuje zdraví každého hráče. Komu se nedaří, ten „dospěje k symbolu hrobu“ a umírá! Naštěstí jen v rámci této hry…