Diskutujte: Berete při nákupu bytových doplňků ohled na to, z jakého materiálu jsou vyrobeny?

Zařídit si domov v naprostém souladu s přírodou je určitě krásný pocit. Když se pak budete ráno sladce probouzet v oboustranném perkálovém povlečení z čisté organické bavlny, dostaví se i pocit, že jste snila ve výrobku, jehož vznik nijak nezatížil životní prostředí.
A totéž platí pro všechny výrobky z kolekce „Domov inspirovaný přírodou“. Jen namátkou jmenujeme povlaky na dekorační polštářky z čisté organické bavlny, zavlažovací koule vyrobené z 60% recyklovaného skla, dekorační košíky z vodního hyacintu, kropicí konev z inovativního bioplastu neobsahujícího ropu aj.

Ve spolupráci s Tchibem pro vás redakce www.kafe.cz nachystala soutěž o věci, které by vám podle našeho názoru mohly maximálně zpříjemnit třeba romantické nedělní ráno. Stačí v naší sekci „Soutěže“ zodpovědět správně soutěžní otázky a čekat, jestli se na vás usměje štěstí.

1. cena: Stolek s podnosem

Ideální k tomu, aby vám na něm přinesl partner snídani až do postele.

  • Stolek je vyrobený z kvalitního akátového dřeva s certifikátem, že dřevo pochází z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.
  • Podnos je z ratanu a stoleček je skládací, takže zabere minimum místa.
  • Nábytek Tchibo z tropických dřevin nebo jehličnanů ze severských, tzv. boreálních oblastí nese logo FSC. Tím jsou označeny výrobky, na jejichž výrobu bylo použito dřevo z příkladně obhospodařovaných lesů.

Cena v e-shopu Tchibo: asi 1 490 Kč

2. cena: 2x Oboustranné perkálové povlečení

Máte zaručeno, že budete usínat i probouzet se v lehoučké tkanině z čisté bavlny, která se nazývá perkál. Jde o mimořádně hladký, jemný materiál, který je neobyčejně měkký, skvěle saje a dokáže vyrovnávat teploty, takže je jako stvořený pro teplé letní noci.
Čistá organická bavlna, ze které je toto povlečení vyrobeno, má certifikát Organic Exchange 100 Standard. Pěstování probíhá v souladu s přírodou, farmáři používají čistě biologická hnojiva a proti škůdcům bojují přírodními postupy.

Cena v e-shopu Tchibo: asi 600 Kč

3. cena: Vázičky 3 ks

Jedna hezčí než druhá – zelená, modrá a žlutá vázička v jedné sadě jsou vyrobeny ze 60 % z recyklovaného skla – ze starého nové. Využívání starého skla je šetrnější k přírodním zdrojům a šetří i energii.

Cena v e-shopu Tchibo: asi 200 kč (za sadu)

Tip kafe.cz:

O dvě kropicí konvičky z inovativního bioplastu neobsahujícího ropu a tři sady zavlažovacích koulí z recyklovaného skla si můžete zasoutěžit na našem partnerském webu www.dumazahrada.cz