Klasické balení

Co budete potřebovat: Balící papír nejlépe s vánočním motivem a k němu sladěné stužky, lepící pásku, nůžky.

Jak na to: Potrpíte si na klasiku? Pak není nic jednoduššího než zakoupit vánoční balicí papír a k němu v barvě sladěnou stužku. Dárek na papír položte, a vyzkoušejte, kolik ho budete potřebovat, zbytek odstřihněte a použijte na další balíček. Aby se vám papír nerozevíral a držel krásně pohromadě, je lepší jej na kritických místech jistit průhlednou lepicí páskou. Poté použijte stužku, kterou balíček buď ovážete a zakončíte mašlí nebo ho můžete ozdobit velkou mašlí.

Celofánové balení

Co budete potřebovat: Průhledný celofán a lýkový provázek. Použít můžete i krepový papír, zbytky barevných balicích papírů či látek, nůžky, případně lepidlo, drobnosti na dozdobení, dle typu dárku i košíček, prkýnko či tvrdý papír jako dno.

Jak na to: Velmi oblíbenou možností, která však vždycky vypadá velmi dobře, je dárek zabalit do celofánu a ozdobit lýkovým provázkem. Pokud chcete něco speciálního, můžete celofán kombinovat s krepovým papírem nebo vystříhat tvary (například srdíčko či hvězdičku) z látek či barevných papírů a na pár míst na dárku je přilepit.

Originální balení

Co budete potřebovat: Kus látky, jutový pytel, stužky, malé dřevěné kolíčky, kousky tvrdého papíru nebo jmenovky, větvičky jehličí, jmelí, anebo jiné ozdoby, jako bonbony v lesklých celofánech či rolničky.

Jak na to: Vezměte kus barevné látky či vystřihněte čtverec z jutového pytle, položte do středu dárek, konce uchopte a zavažte mašlí. Dozdobit můžete drobnou větvičkou jehličí, jmelí, malou rolničkou, jmenovkou. Pokud si chcete balení zjednodušit, můžete si pořídit i jutové pytlíčky s vánočními motivy, které stačí jen stáhnout provázkem a je hotovo.

Použijte dárkovou tašku, krabičku

Co budete potřebovat: Dárkovou tašku / krabičku, jmenovku, cokoli na ozdobení (větvičku, bonbony, rolničku, malého plyšáka apod.)

Jak na to: Nejjednodušší způsob, jak dárky zabalit, je koupit dárkovou tašku či hotovou dárkovou krabičku a do nich vložit, co potřebujete. Abyste i tak byla originální, ozdobte tašku či krabičku nějakou drobností, jako je větvička jmelí, anebo jehličí. Použít můžete i malého plyšáka. Do tašek můžete samozřejmě vložit i již zabalené dárky v papíru nebo celofánu. O to bude jejich rozbalování zajímavější.

Chcete vidět, jak správně balit dárky? Podívejte se na video.

Zdroj: Youtube