Není se čemu divit, že nevíte, jakou hru zvolit. Her přibývá jako hub po dešti, ale jak vybrat tu, která za to opravdu stojí? Hra s hezkým obalem je rozhodně lákavá, ale o to je pak zklamaní větší, když se ani na potřetí neprokoušete pravidly a hra končí ve skříni mezi kostlivci. Bohužel neplatí ani přímá úměra – čím vyšší cena, tím lepší hra. Věřím, že mi dáte za pravdu, že nejlepší způsobem, jak se k dobré hře dostat, je, když vám ji někdo doporučí. A pokud ve svém okolí takové herní rádce nemáte, možná se vám budou následující tipy hodit.

Hry pro celou rodinu

Pravou legendou mezi rodinnými hrami jsou Osadníci z Katanu. Její jedinečný herní princip vám zaručí, že každá hra je naprosto jedinečná a díky tomu, že ve hře obchodujete se svými protihráči, nebudete se nudit čekáním, až se na vás dostane řada. Za vyzkoušení stojí také napínavá rodinná hra Ubongo, ve které řešíte zapeklité hlavolamy a bojujete o cenné diamanty. Největší devizou této hry je fakt, že rodiče i děti jsou naprosto vyrovnaní soupeři.

Zábavné hry pro zvídavé Čechy

Kvízové hry patří dlouhodobě k nejoblíbenějším hrám. Tyto hry totiž velmi jednoduchou a zábavnou formou prověří vaše znalosti z nejrůznějších oblastí, ale hlavně vám přinesou spoustu zábavy a příjemně stráveného času s rodinou nebo přáteli. V obchodech dostanete hry, jako jsou Česko, Evropa nebo Svět, ale také Český film či Česká hudba.

Kdo si hraje, nezlobí a možná se i něco naučí…

Společenské hry mají jednu úžasnou vlastnost. Během hraní se totiž spoustu věcí dozvíme, ale vůbec si neuvědomujeme, že se učíme. A věřte, že to funguje nejen u dětí. Ze vzdělávacích her pro vás máme jeden odzkoušený tip, který vás určitě nezklame. Jedná se o hry V kostce (Brainbox), které procvičují paměť i vědomosti. V krabičce ve tvaru krychle se skrývají karty s obrázky a různými informacemi. Vaším úkolem je si za 10 vteřin zapamatovat z karty co nejvíce a poté správně zodpovědět otázku, která se karty týká. Tento jednoduchý herní princip je aplikován například na hry Svět, Historie nebo Vynálezy, nejmenším jsou pak určeny Moje první obrázky a Abeceda.

Co udělá radost dětem?

Děti si rády hrají na vědátory, výzkumníky anebo rády zkouší nejrůznější pokusy. Abyste se nemuseli bát, že si ublíží nebo něco poničí, doporučujeme je „zaměstnat“ experimentálními a kreativními sadami. Taková správná sada by měla obsahovat přehledné návody a pomůcky k provádění zajímavých vědeckých pokusů. Doporučujeme vám sady, jako jsou Laboratoř v kuchyni, Chemická laboratoř nebo Pravěké akvárium, ve kterém se dětem vylíhne opravdový pravěký tvor – listonoh americký. Dětem které rády tvoří se bez pochyb bude líbit Mýdlová, Parfémová nebo Slizová laboratoř.

Přejeme vám, ať máte při výběru společenských her šťastnou ruku a zakoupené hry vám přináší spoustu zábavy a příjemně strávených chvil!