Při výběru vhodného pleťového krému hraje významnou roli typ pleti a věk. Jestliže si nebudete vědět rady s určením typu vaší pleti, obraťte se na kosmetičku. Jakmile budete vědět, zdali máte normální, suchou, mastnou či smíšenou pleť, můžete se zaměřit na konkrétní pleťové krémy. Při výběru se orientujte také podle ročního období. V létě se používají krémy s lehčí texturou, v zimě jsou vhodnější krémy s bohatší konzistencí, s více výživnými látkami a menším obsahem vody.

Denní a noční krémy

Pozornost věnujte také rozdílům mezi denním a nočním krémem. Kvalitní denní krémy mají lehčí konzistenci, obsahují ochranný faktor SPF (ochrana před slunečním zářením), pokožku dostatečně hydratují a dodávají buňkám pleti nezbytnou vnější výživu. Celodenní hydratační krémy by měly být rychle vstřebatelné, aby se na ně dal nanést make-up.

Noční krémy často obsahují více změkčujících a zvlhčujících látek olejového původu, pomáhají obnovit ochrannou bariéru na povrchu pleti a dodávají pleti potřebné lipidy (tuky). Krémy určené na noc mohou navíc obsahovat aktivní složky, jako jsou retinoidy nebo alfa-hydroxykyseliny, jež efektivně působí na proces odstraňování odumřelých buněk z povrchu pokožky.

Revoluční krémy

Novinkou na trhu jsou tzv. revoluční krémy určené pro všechny typy pleti, všechny věkové skupiny a vhodné pro denní i noční použití. Mezi nejznámější revoluční krémy patří například Visage d'Or obsahující výtažky z granátového jablka, rýžového mléka a jojoby. Jedinečná receptura krému Visage d'Or byla vyvinuta ve Švýcarsku a garantuje úžasné výsledky již po několika týdnech používání. Krém udržuje pleť mladistvě zářící a hedvábně jemnou.

Revoluční krém Visage d'Or (850 Kč) si můžete ZDARMA vyzkoušet. Prodejce krému Visage d'Or vám zašle 40 ml balení krému pouze za poštovné a balné v hodnotě 89 Kč.