Mohlo by vás také zajímat: 10 druhů podprsenek, které byste měla mít nebo Co si zabalit na dovolenou k moři

Výběr a koupě plavek znamená pro každou ženu stejně důležitý akt jako nákup a především samotné nošení spodního prádla. Jedná se samozřejmě o intimní záležitost každé z nás. Neznám jedinou ženu, ani z řad mých klientek, která by kdy prohlásila: „Potřebuji oblečení, které by mi přidalo objem.“ (Nemluvíme-li o podprsenkách s efektem push-up.) I ty ženy, na jejichž těle není ani gram tuku navíc, chtějí vypadat a cítit se téměř idylicky.

Nevidím důvod, proč umění optických klamů a maskování, které správný styling a hra s módou umožňuje, nevyužít i při výběru plavek. Jedná se o jednoduchá pravidla, jejichž správná aplikace napomůže k tomu, že nejen vy i, ale vaše okolí uvidí proměnu poměrů objemů vašeho těla… proč nevypadat lépe jen pomocí pár jednoduchých triků, které umožní maskovat nedokonalosti vaší postavy, a upřít pohledy ostatních na vaše přednosti – ať se jedná o dekolt, štíhlou šíji či dokonalá lýtka.

Platí – ačkoliv jsme obklopeni módními trendy – základní pravidlo, že není nutné každou sezonu kupovat plavky dle aktuálních trendů. Důležité je, abyste se v plavkách cítila příjemně. Trendy prvky pak stačí jednoduchým stylingem celkovému outfitu dodat (ať se jedná o pareo v aktuální barvě, třásně, cvoky v detailu či celobarevné potisky).

Všeobecně platná módní a stylingová pravidla využitelná při nákupu plavek:

  1. Dekorativní a ozdobné prvky či výraznější střihové členění odvedou pozornosti k místům, na která chcete více upozornit.
  2. Tmavší odstíny, jak je známo, opravdu opticky uberou pár desítek gramů, stejně tak plavky jednobarevné či se vzory a střihovým členěním směřujícím po vertikální linii. Postava se tak opticky prodlouží a zeštíhlí.
  3. Svislé vzory (pruhy apod.) prodlouží a zeštíhlí.

Trendy plavky pro tuto sezonu jsou plavky inspirované ethno vzory a zvířecími vzory, které doplňte turbany či šátky. Budete-li plavky používat jako spodní základ outfitu, hlavními doplňky jsou výrazné šperky i se zlatavými efekty, třásně či páskové sandálky, spony, flitry či korálky.

K tomuto směru patří i metalické materiály, z nichž jsou plavky vyráběny. Patří sem bronzový, stříbrný i zlatavý nádech. Námořnický styl je aktuální snad pro každou sezonu, i letos tomu nebude jinak. Je jednoduchý a přitom neuvěřitelně šmrncovní a chic! Nemusíte se bát, není na něm co zkazit. Monokiny neboli sexy jednodílné plavky se opět vrací – jejich nevýhodou však je, že nejsou určeny pro každou postavu. Velmi nemilosrdně ukáží každou malou nedokonalost těla.

Vrací se plavky typu bandáž, které jsou skvělou alternativou pro klasické bikiny. Nejsou však vhodné pro větší poprsí. Trend plavek na jedno rameno přešel velmi aktivně z tohoto oblíbeného prvku upřednostňovaného poslední sezonu u šatů. Přináší tak do oblasti plavkové módy ženskost a svůdnost. Meze se vám nekladou, jsou jednodílné či dvoudílné. Volány a volánky přecházející mnohdy v jemné třásnění jsou pro tuto sezonu jak stvořené, stejně tak vintage styl – navracejí se nehasnoucí evergreeny či zcela tlumené tělové odstíny používané na plavkách i v tom nejmenším detailu.