Paraguay

Na prvním místě ze všech zemí, kde můžete prožít ráj na zemi doslova za pár korun, se umístil zapomenutý klenot Jižní Ameriky Paraguay. Ubytování v pěkném čistém hotelu zde pořídíte za 90 Kč na noc, celý vybavený apartmán si můžete pronajmout za 2 700 Kč na měsíc. A jídlo? To nestojí ani za řeč. Pokud si v restauraci objednáte steak a salát, vyjde vás na 54 Kč, pivo pak na necelých 11 Kč.

Co si myslí Kafe.cz: Skvělá dovolená, která stojí za to, ovšem na delší dobu. Letenka se totiž pořádně prodraží. Na týdenní pobyt raději zapomeňte.

Zimbabwe

Za druhou nejlevější zemí musíte do Afriky. Zimbabwe je sice proslavená tím, že je zde jedna z nejvyšších inflací na světě, ale pokud se sem vydáte, nakoupíte tu i přesto spoustu věcí doslova za babku. Třeba kilo hovězího pořídíte za 11 Kč.

Co si myslí Kafe.cz: Výletu do Zimbabwe nebudete litovat, nachází se zde totiž známé Viktoriiny vodopády. A denně se můžete ládovat levným hovězím. No není to paráda?

Argentina

Za třetím místem v žebříčku zemí musíme do Latinské Ameriky. Nedávná krize se podepsala na tom, že se Argentina zařadila mezi nejlevnější země a údajně se tu velmi vyplatí výrobky z kůže, které stojí polovinu, než jinde ve světě. Levný je i benzin – za litr dáte od 14 Kč výše,

Co si myslí Kafe.cz: Za levnými výrobky z kůže nemusíte cestovat až do Argentiny, bohatě stačí Afrika – třeba Egypt a Tunis se vám finančně vyplatí více. A benzin tam pořídíte ještě levněji!

Filipíny

Jet na dovolenou na Filipíny se rozhodně vyplatí. Tedy letenka do této údajně nejlevnější asijské země sice něco stojí, ale když už tu budete, tak si můžete užívat doslova všehochuť slastí. Kromě oblečení a jídla se vyplatí zajít ke kadeřníkovi, který zde vyjde na 15 Kč, za kilometr jízdy taxíkem dáte přes čtyři koruny. A měsíční nájem? Přes 800 Kč. Pokud byste chtěla studovat na místní univerzitě, semestr vás vyjde na 4 500 Kč.

Co si myslí Kafe.cz: Pokud můžete, na Filipíny se rozhodně vydejte. Čekají vás zde nejen příznivé ceny, ale také se bez problémů domluvíte angličtinou, kterou tu mluví snad každý.

Pakistán

Poslední místo v tabulce pěti nejlevnějších zemí zaujímá Pakistán. Na rozdíl od Paraguaye se zde sice v restauraci nenajíte za padesát korun, ale co je tady opravdu výhodné, jsou nemovitosti. Čtyřpokojový byt s tekoucí vodou v centru Karáčí může být váš jen za 594 000 Kč. No nekupte to.

Co si myslí Kafe.cz: Investice do nemovitostí se sice obecně vyplatí, ale kdo by chtěl kupovat byt v tak nestabilní zemi, jako je Pakistán. Raději si pořiďte dům u moře, tam si dovolenou užijete podstatně více.