Vyzkoušejte s námi velice jednoduchou marinádu s olivovým olejem, citronovou šťávou a pepřem. A jak přesně na ni? Známý šéfkuchař Radek Šubrt vám ve videu poradí přesný recept na marinádu, kterou máte hotovou během pár minut.

Navíc ve videu, které připravuje ve spolupráci s gastroportálém Milujivareni.cz, vám ukáže i jak na rychlou marinádu na kuře a navíc vysvětlí důvody, proč není potřeba kuře marinovat déle než tři hodiny.

Na serveru Milujivareni.cz, který obsahuje více než 50 tisíc receptů, má Radek Šubrt rubriku Kuchařská škola, kde vás naučí spoustu zajímavostí od toho, jak vykostit kuře, udělat karlovarský knedlík nebo připravit poctivý kuřecí vývar. Jeho video kuchařskou školu najdete na milujivareni.cz zde.

A když jsme již u kuřete a u ryb, máme pro vás dvě zajímavé inspirace právě z webu Milujivareni.cz, a to recept na Kuřecí rolku s houbami a estragonem a rybí filé s bramborovými lupínky, oba recepty jsou rychlé a příprava vám nezabere více než hodinu.

Zdroj: Youtube

Kuřecí rolka s houbami a estragonem

Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut

Postup přípravy receptu:
1. Zapneme troubu na 180 °C. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a přidáme pórek, cuketu, česnek a houby. Smažíme asi 5 minut. Přidáme pepř a estragon a pánev odstavíme z ohně.

2. Kuřecí prsa rozřízneme tak, abychom dostali velký plátek. Ten naplníme připravenou náplní a srolujeme. Konce uzavřeme párátky a potřeme zbylým olejem.

3. Pečeme v troubě asi 35 minut. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout. Rolky nakrájíme na silnější plátky a podáváme.
Podáváme s grilovanou zeleninou.

Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky

Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut

Postup přípravy:
1. V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřicím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, ve kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.

2. Filé podáváme s bramborovými lupínky nebo zeleninovým salátem.

Chcete další inspiraci? Podívejte se na gastroportál Milujivareni.cz. Každá z vás jistě ocení praktickou vychytávku – u každého receptu tam najdete automatické přepočítávko porcí, během sekundy se vám samo přepočítá množství ingrediencí dle vámi požadovaného počtu porcí. Takže už žádné násobení a zdržující přepočítávání z hlavy podle počtu strávníků.