Pokud se tedy nechcete úplně vyřadit nebo být za totálního outsidera, co neví, která bije. Na pivu přátelé nadšeně diskutují o úžasných seriálech jako S.H.I.E.L.D., Doctor Who, How I Met Your Mother a vy se nemůžete zapojit. Rozhodně filmové a seriálové fanatiky neohromíte tím, že jste právě v TV viděli My Name Is Earl nebo The Big Ben Theory. Ne že by šlo o nepovedená dílka, naopak, ale tohle se stahovalo vloni předloni… Prostě, kdo nestahuje, jako by nebyl a může se jít tak akorát hádat do parku s důchodci o politice. A i když stahování možná zní hrozivě, není to zas taková věda.

Jak stahovat filmy?

Existuje možnost stahování z tzv. P2P sítí nebo torrentů. Obě tyto možnosti, zahrnují tzv. sdílení, před kterým varuje známá protipirátská kinoreklama, jejíž vtipnou, i když trochu profláknutou coververzi si můžete prohlédnout. Ovšem, dobré věci se mají opakovat.

Zdroj: Youtube

Dále je možnost stahovat z Rapidshare.com (existují různé mutace i české verze). A tomu se budeme dnes věnovat. Je v současnosti nejužívanější a podle většiny stahovačů i nejpohodlnější. Rapidshare je v podstatě úložna, kam si lidé odkládají velké soubory. Samotné ukládání a stahování souborů člověkem, který je tam vložil, je právně naprosto v pořádku, a i když si stáhne film jiný uživatel, nemůže být postižen. Na rozdíl do P2P sítí, kde tím, že si stáhnete film, ho zároveň poskytujete k použití ostatním.

To bylo na úvod a teď k samotnému stahování

  • Film nebo seriál si nejdříve musíte najít na diskusním fóru, třeba na Wareznet.cz, war-forum.net.
  • Dále je dobré si pro ulehčení práce stáhnout nějaký download manager, doporučujeme například FlashGet, který existuje i v české verzi. Není to bezpodmínečně nutné, ale o mnoho pohodlnější, protože filmy jsou většinou rozdělené do několika souborů. Najdete ho jednoduše přes Google.
  • Soubory filmu, které jste našli přes fórum, označíte CTRL C. Tím se otevře okno FlashGet a můžete začít stahovat. Pokud jste si založili účet na Rapidshare, heslo vložíte do FlashGet, pak můžete stahovat bez omezení rychlosti a velikosti souboru. Pokud nezaplatíte poplatek, můžete stahovat také, ale je zde výrazné omezení rychlosti. Poplatky, pokud chcete stahovat častěji, nejsou nikterak závratné.
  • Když se soubory stáhnou, FlahsGet je uloží do složky .zip nebo .rar. Ty pak sloučíte do jednoho velkého souboru.
  • Filmy a seriály, je možné stáhnout s titulky případně v českém znění. U nových filmů titulky pravděpodobně nenajdete. Dále jsou titulky k dohledání na Titulky.com. Při hledání titulků si musíte dát pozor, abyste stáhli stejnou verzi jako u filmu (např. když máte dvoudiskovou verzi, musí odpovídat i titulky). Titulky pojmenujete stejně jako film a vložte je do jedné složky.

A to je všechno. Není to tak těžké…

POZOR: Nezaneste si do počítače něco „škodlivého“ místo pěkného bijáku, pořiďte si kvalitní antivirový program, přeci jen stahujete něco co nemáte prověřené.

Pokud je soubor podezřele malý, jako 50 MB, nepůjde o film, ale nějaký virus. Filmy jsou obvykle od 700 MB do 4.5 GB.