Zorganizovat hezký den či odpoledne celé rodině nemusí být složitým úkolem. Existuje spousta míst, kde rádi uvítají děti, manžela i rodinné mazlíčky a navíc budou mít každému co nabídnout. Možná se vám právě honí hlavou, že to prostě není možné.

Nezapomínejte, že muži jsou od přírody soutěživí tvorové naklonění adrenalinovým zážitkům. Děti zase rádi zkouší nové atrakce. Ideálním místem, kde se vám podaří zabavit manžela i děti na celý den, je Bobová dráha na Proseku v Praze. Odtud určitě nebudete otráveně odcházet na popud jednoho ze svých neposlušných dítek nebo naopak znuděného manžela, který si musel nechat ujít fotbalový zápas. Na bobovce na něj zapomene.

Bobová dráha na Proseku nabízí vyžití pro všechny věkové kategorie bez rozdílu pohlaví. Jedná se o jedinou a první bobovku v Praze dlouhou téměř 1 km s celkovým převýšením 50 m a rychlostí maximálně 60 km za hodinu. Kromě délkových a rychlostních parametrů je zajímavý i profil trati, který obsahuje 720 stupňové zatáčky a nejednu další vychytávku (osmičku, „hup“ a další). Dráha je naprosto bezpečná a bez doprovodu rodičů na ní mohou jezdit děti od 8 let. Zkrátka nepřijdou ani ti menší, kteří se mohou svézt s některým ze svých rodičů. Všechny starostlivé maminky také jistě potěší, že bobovka nabízí pro ještě větší bezpečnost jejich nezletilých ratolestí i bezpečností helmy.

O víkendech a svátcích je pro příznivce ještě většího adrenalinu k dispozici lanová skluzavka dlouhá 180 m zakončená lanovým parkem. Nejprve se tedy řítíte závratnou rychlostí dolů a poté si vyzkoušíte svoji zručnost a pohybové dovednosti v lanovém parku. Máte-li pocit, že už bylo adrenalinu příliš, pak je zde příjemné posezení v místní restauraci s venkovní terasou, kde se můžete pokochat výhledem na Prahu a přitom si dát něco dobrého na zub. Bojíte-li se, že právě v této chvíli nastane situace, kdy se děti začnou nudit, bojíte se zbytečně. Zatímco si budete vychutnávat siestu u kávy či něčeho vydatnějšího, děti mohou dovádět na skluzavkách, prolézačkách či horolezecké stěně.

Za zábavou můžete vyrazit na Prosek po celý rok. Na bobovce se každou chvíli něco děje. Areál je přístupný v zimě v létě od 12 do 20 hodin, o víkendech a svátcích dokonce až do 22 hodin, od 1. května denně od 10 - 22 hod. Zažít tak můžete i noční bobování, které ve vás zcela jistě zanechá zážitek na hodně dlouhou dobu. Ceník a aktuální informace naleznete na bobovadraha.cz.