IVAN: Vlasové přípravky? Bejvávalo…

„Smíření s úbytkem vlasů nebylo příjemné, skoro až depresivní. Lhal bych, kdybych tvrdil, že to šlo v klidu. Začalo to před lety nahoře na hlavě, pak se přidaly vysoké kouty, takový hurvínek. V něm jsem se cítil nepříjemně,“ popisuje přechod k praktickému účesu bez vlasů Ivan Hýža (46), ředitel administrativy Orbit, s. r. o. S úsměvem přiznává, že se do té doby mockrát vydal všanc vlasové kosmetice, podpůrným vodičkám aj.

Jirka nikdy nepoužíval speciální vlasovou kosmetiku a příčesky ani tupé neřešil. „Jednou jsem si vzal z recese paruku a všichni kolem mě prosili, ať tu hrůzu sundám!“

Sex-appeal jako Willis

„Osobní kouzlo mám vlastní a na povrch hlavy nelovím. Jó, na to uvnitř… Pssst, Romča!“ dělá milovník rybaření typické srandičky s tím, že si jako akční hrdina nepřipadá, ani se tak nechová. „Popral jsem se jako vlasatý, poperu se jako plešatý. Když bude pádný důvod,“ krčí rameny. Připouští, že byla doba, kdy přemýšlel o zajímavém tetování, ale prozatím na super zajímavé nenarazil.

„Při mých koníčcích je holohlavost skvost. Při potápění je perfektní, při hokeji taky. Samozřejmě musím dát pozor na slunci, ale to člověku přejde do krve a navíc kůže na hlavě trochu zdrsní,“ tvrdí podnikatel, který si holí hlavu i vousy tak dvakrát až třikrát za týden.

„Vynález na růst vlasů? V zimě bych do něj šel. Nosím totiž čepici mnohem dřív než ostatní, protože mi je na hlavu pořád zima. Ale co s vlasy v létě?“ diví se Jirka, vzor pro pár kamarádů, kteří si zoufale udržovali na hlavě tzv. půlměsíčky a dnes jsou „naostro“. „Jako klukovi mi byli plešouni typu zpěvák Hála a fotbalista Sloup sympatičtější než přehazovačkáři, co honili hřebenem pár vlasů a maskovali holou hlavu. To mi zůstalo.“