Dopřejte si malé i velké radosti

Už je to tak, při sychravém počasí doporučujeme pro zlepšení nálady nákupy. Počasí v druhé půli podzimu a blížící se Vánoce jakoby k tomu úplně vybízely. Pokud máte rádi především výhodné nákupy, zakroužkujte si v kalendáři pátek 23. listopadu. Právě na tento den letos vychází mezinárodní svátek levných nákupů Black Friday, a věřte, že i v našich končinách se bude na co se těšit. Jako každý rok se do akce zapojují největší české obchody a eshopy, což je dobrá zpráva. V podstatě to znamená, že veškeré vánoční nákupy můžete vyřešit během jediného dne, a to doslova z postele. Stačí se jen podívat, jaké internetové obchody vám na Black Friday nabídnou ty nejlepší slevy.

Na 23. listopadu se díky unikátním cenám jistě vyplatí naplánovat dražší nákupy, nezapomeňte si ale dělat radost tak nějak průběžně. Zlepšit náladu vám vždy může i úplná maličkost nebo prostě dobrý pocit, že někoho potěšíte hezkým dárkem.

Odpočiňte si, zahřejte se a relaxujte

V létě je to jednoduché, stačí vyjít na zahradu nebo zajet poležet někam k vodě a je pohoda. Ani v chladných dnech to ale není nijak složité. Za termální vodou přece nemusíte nutně až do Maďarska a velké lázně může nahradit i menší zařízení. Vždy se ve vaší blízkosti jistě najde nějaký ten hotel s vlastním wellness nebo třeba pivní lázní, kam můžete na víkend vyrazit. No jen řekněte, vám by taková relaxace ve wellness nezlepšila náladu?

Jděte mezi lidi

To, že je za oknem šero a prší, ještě neznamená, že byste měli sedět doma a lamentovat. Naopak, jděte mezi lidi. Vždyť podzim je skvělé období, kdy chodit s přáteli do kina, zkoušet nové kavárny nebo začít navštěvovat hodiny jógy. Venku, ani doma vám opravdu nic neuteče. A co jiného by vás mělo rozveselit než aktivity s vašimi přáteli?

Dejte si pohodu

Pokud nejste tolik společenští, aby vám vykouzlil úsměv na tváři předchozí tip, pak na to jděte po svém. Kdy jindy než na podzim a v zimě se můžete s čajem v ruce pohodlně zachumlat do deky a trávit večery se svojí oblíbenou knížkou nebo filmem. Jakou atmosféru si doma uděláte, je přece jen na vás.

Jezte střídmě, doplňujte vitamíny a hýbejte se

Dlouhodobá ponurá nálada obvykle tak nějak souvisí i s únavou a celkovou kondicí. Nezapomeňte tedy pořádně doplňovat vitamíny, které v tomto období tělu chybí. Proti únavě zase bojujte tím, že si začnete vybírat lehčí jídla a také pohybem. Ano, čtete správně, pohybem proti únavě. Když to tedy půjde, vyrazte si alespoň na delší procházku. Čerstvý vzduch vás probere a fyzická námaha vám nejprve vyplaví do těla nějaké ty endorfiny a následně zajistí kvalitnější spánek. Jako vedlejší účinky pak navíc můžete pocítit zlepšení vaší postavy, zvýšení kondice a lepší náladu.