Diskutujte: Jak se nejraději odličujete vy?

Mohlo by vás také zajímat: Je mi přes třicet a mám akné! Proč?

Prostředí, ve kterém žijeme, je znečistěné, na pleti se zachycuje třeba prach, a plné všudypřítomných toxinů, které na naši pokožku útočí ze vzduchu, ale třeba i z potravy. Navíc sama pokožka vylučuje látky, nejčastěji ve formě mazu, které jí nesvědčí a je potřeba je odstranit. Jakmile to neděláme, ucpávají se nám póry, objevují se pupínky a zarudlá místa. Namísto čistění pak používáme k zakrytí make-up, který neodlíčíme správně, a na další problém je zaděláno. Je to takový bludný kruh, ze kterého se právě pokusíme společně vystoupit.

Kafe.cz tvrdí:

  • Zároveň je důležité upozornit, že „odličovat“ by se měla každá žena, i ta, která líčidla nebo make-up nepoužívá. Pleť je totiž potřeba čistit každý den za jakýchkoli okolností. Jen tak bude vypadat mladistvě a zdravě. Navíc se doporučuje čistit pleť nejen večer, ale také ráno. Schválně, která z vás to dělá?

KROK 1: Odličte oči

Při odličování začínáme u očních partií. Nejlépe uděláte, pokud zvolíte přípravek, který je na odlíčení očí přímo určen. Pokožka kolem očí je totiž velmi citlivá. K odlíčení používejte jemné vatové tamponky. Dnes už seženete i takové s přídavkem aloe vera. Při čistění postupujte jemně, žádné drhnutí. Tamponky napuštěné v odličovači přiložte na oči a nechte krátkou dobu bez pohybu působit. Pak stačí jen jemně setřít. Věděla jste třeba, že neodlíčené oči mohou zapříčinit zánět spojivek a že řasy, které nezbavíte přes noc řasenky, se častěji lámou a slábnou?

KROK 2: Zbavte se make-upu

Na tvář pak používejte čisticí přípravky na odstranění make-upu a různých nečistot. Tak odstraníte nejenom líčidla, ale také kožní maz, pot či prach. A právě proto se doporučuje odličování pro všechny. Pleť se nejdříve doporučuje navlhčit vlažnou vodou. Odličovací přípravek můžete nanášet vatovými tamponky, ale také přímo prsty, kterými snadněji provedete příjemnou masáž obličeji. Pleť odličujte krouživými pohyby od středu ke krajům.

KROK 3: Nezapomínejte na krk a dekolt

Dalším krokem je pak čistění krku a dekoltu, protože i tyto části těla vystavujeme vnějšímu prostředí. Správně se pak odličuje od dekoltu směrem nahoru, tím tak působí navzdory gravitaci a zpomalujeme tak tvorbu vrásek. S odličováním skončete až tehdy, jsou-li používané vatové tamponky úplně čisté. Jedině tak máte jistotu, že pleť může pořádně dýchat a regenerovat.

KROK 4: Hydratujte a pečujte

Na trhu seženete i výrobky typu 2 v 1, díky kterým můžete pleť odlíčit a zároveň o ni pečovat. Jenže takové výrobky používejte třeba při cestování. Domů si rozhodně pořiďte čisticí přípravek určený pro typ vaší pleti a dále péči po odlíčení na dočistění, osvěžení a hydrataci. Dočištění pak provádíme tonikem.

Jaké přípravky zvolit?

Volte přípravky nejen podle typu pleti, ale také podle věku a problémů, které vás trápí. Máte-li problém s vráskami, volte přípravky, které pleť nedráždí a obsahují kyselinu salicylovou.

  • Citlivá pleť – pleťová mléka, obličejové oleje, micelární roztoky a tonizační vody; vyhněte se přípravkům s alkoholem, mýdlům, která pleť přesušují, dezinfekcím a příliš parfémovaným přípravkům – předejdete tak začervenání, svědění a pnutí pokožky.
  • Unavená a suchá pleť – hydratující odličovače – ty pleť vyčistí a povzbudí.
  • Starší pleť – pleťová mléka a vody
  • Mastná pleť – na odstranění přebytečného mazu a líčidel volte čisticí gely, které vysušují a stahují póry.