Zaměřte se na boty

Pokud vaše pracovní pozice vyžaduje kostýmek a boty na podpatku, nepodceňte situaci a vyberte si skutečně vhodné boty. Ač vysoké podpatky opticky prodlužují a tudíž také zeštíhlují postavu, berte na vědomí, že na nich budete stát několik hodin. Čím tedy bude podpatek nižší, tím je pro nohu – i pro váš pocit – lepší.

Ulehčí vám trocha gelu

Chcete nohám trochu ulehčit? Pořiďte si gelové vložky. Jejich tvar není při jejich zakoupení konečný. Teprve při chůzi se jejich forma dotváří a modelují se podle vašich nohou. Vybírat můžete z více druhů. Pokud nosíte lodičky, hodit by se vám mohla verze, která podepře přední část nohy. Vložku do boty snadno přilepíte a po omytí ji můžete použít i do jiné obuvi.

Pořiďte si mastičky

Pro ženy chodící v lodičkách by měla být samozřejmostí kosmetika související s péčí o nohy. V každé lékárně, drogerii nebo v pedikérském salonu, vám doporučí nepřeberné množství přípravků. Abrazivní krémy, které čistí a zároveň zjemňují nebo chladivé gely, které osvěžují a zklidňují unavené nohy. Hodí se i spreje na nohy s antibakteriálními účinky, které také eliminují pocení nohou. Pedikúra alespoň jednou měsíčně je příjemným bonusem, který si vaše upracované nohy zaslouží.

Na chvilku do bačkor

Když zrovna nejdete na poradu nebo na kontrolu vašeho úseku, vyměňte boty. Mějte v práci pohodlné botky bez podpatku, anebo pantofle, které nazujete vždycky, když zasednete za pracovní stůl k administrativě. Tato zdánlivá maličkost dokáže pořádně ulevit. Nejsou totiž zatěžovány stále stejné body na chodidle. Při pravidelné péči o nohy se budete cítit lépe a hlavně vitálněji. Unavené a bolavé nohy totiž mívají vliv na celkovou pohodu a spokojenost při práci.