Diskutujte: Jaké máte zkušenosti se samoopalovacími přípravky?

Ne každé z nás vyhovuje opalování. Světlejší fototypy trpí na spálenou pokožku, která se místo do hněda zabarvuje do červena a brzy se loupe. Ženy s citlivější pokožkou zase uvádějí, že na slunci jejich pokožka rychleji stárne, tvoří se jim na pleti vrásky, objevuje se alergie a další problémy, které jsou všechno, jen ne přitažlivé. Jak se s tím tedy poprat? To vám poradí Kafe.cz

Přesto můžete být „opálená“

Není třeba hned házet flintu do žita. Existuje spousta jiných možností, jak dosáhnout zlatavé pokožky, a přesto se uchránit.

Kafe.cz radí:

  • Když víte, že vaše pokožka těžko snáší slunce a rychle se spálíte, za každých okolností používejte opalovací krém s SPF faktorem 50. A to i když chodíte jen po městě. Slunečním paprskům se totiž nevyhnete.

Kromě kosmetiky, kterou můžete použít doma, vám Kafe.cz doporučuje také samoopalovací nástřik. Provádějí ho různé salóny a v různých cenových rozmezích (zhruba od 150 do 300 Kč). Zkuste se poptat ve svém okolí, zda má s tímto druhem opalování někdo zkušenosti, a dejte na doporučení. Hodí se tehdy, pokud chcete dosáhnout rychlého opálení kvůli nějaké zvláštní příležitosti…třeba na oslavu nebo svatbu.

Dopřejte si nástřik

Stačí jen deset minut a odcházíte s rovnoměrně opálenou pokožkou. Na rozdíl od slunce či solárka nehrozí podráždění kůže, alergická reakce nebo snad výskyt melanomů. Jak na to? Tělo před nástřikem je nutné nejdříve očistit (tělovým peelingem) a několik hodin před procedurou také nepoužívat žádné tělové krémy či emulze. Navíc si můžete určit, jak intenzivní barvu chcete. Nevýhodou je, že opálení vydrží na lidském těle zhruba 8 dnů.

S kosmetikou místo slunce

Také sama doma se jednoduše a rychle můžete zahalit do bronzových odstínů. A to od hlavy až k patě. Je to bez rizik a když se budete držet návodu (třeba u samoopalovacích krémů), také to dobře vypadá.

Piz Buin Self Tanning – samoopalovací mléko

  • doporučená MOC 649 Kč, 240ml, exkluzivně v parfumeriích FAnn

Objevte inovativní přístup k samoopalování a mějte barvu své pokožky pod kontrolou. Jedinečná dvousložková samoopalovací péče, která umožňuje volit si odstín opálení (jediný výrobek svého druhu na trhu). Otáčením kolečka pod uzávěrem regulujete intenzitu vašeho opálení, od jemného nádechu až po sytý bronz. Barva se stupňuje po několika hodinách. Poskytuje intenzivní hydrataci, zanechává pokožku jemnou a úžasně hebkou.