Želé bez cukru

Zkusit jej můžete v jakékoli formě – třeba i jako gumové medvídky, anebo si můžete připravit zdravý desert s ovocem a želé.

Recept KAFE.cz: Ovocné želé

1 sáček malinového želé bez cukru
1/2 šálku višní
4 kolečka ananasu
1/2 šálku jahod
Podle návodu připravíme želé. Do misek nebo vysokých sklenic naskládáme ovoce a přelijeme hotovým želé, dobře vychladíme a podáváme.

Sněhové pusinky

Takové sněhové pusinky jsou také skvělým tipem pro všechny, kdo nechtějí přibrat. Mají totiž překvapivě málo kalorií. Koupíte je jak v cukrárnách a supermarketech, avšak méně kalorickou variantu si snadno můžete připravit doma.

Recept KAFE.cz: Dia sněhové pusinky se sladidlem

Co je třeba: 2 čerstvé bílky, 10 g bramborové moučky, 25 g umělého sladidla Fan sladidlo 4:1.
Jak na to: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zamícháme bramborovou moučku a podle chuti osladíme umělým sladidlem. Z této sněhové hmoty stříkáme pusinky pomocí sáčku na čistý plech. V mírně teplé troubě je sušíme na plechu. Pusinky musí zůstat bílé! Vychladlé pusinky spojíme šlehačkou vždy 2 k sobě a sypeme nastrouhanou dia čokoládou. Nebo můžeme vždy jednu ze slepovaných pusinek namočit do čokolády a pak slepit.
Zdroj: diadesatero.cz

Sladký popcorn

Pokud chcete mlsat a nepřibrat příliš, můžete vyzkoušet také sladký popcorn. Výhodou je, že zabere hodně místa v žaludku a nemusíte ho sníst příliš. Navíc obsahuje poměrně hodně vlákniny. Ale pozor, je třeba se hlídat a dát si opravdu malou porci, protože od sacharidů a tuků prostý rozhodně není!

Horká čokoláda

Dala byste si šálek čokolády? Ale proč ne! Vybrat si ovšem musíte tu s označením light, nízkokalorickou, která vaši linii tolik nezatíží. Šálek jedné čokolády totiž může obsahovat jen 40 kcal, záleží ovšem na výrobci.

Jahody se sladidlem

V létě není nad dobře vychlazené jahody s cukrem a nejlépe i se šlehačkou. Jenže cukr není příliš dietní, a tak pokud chcete mlsat, použijte raději sladidlo. Rozdíl je prý markantní – zatím co lžička cukru má 20 kcal, u sladidla je to jenom 2 kcal.

Ovocný chléb

U nás sice není příliš rozšířený, ale to nic nemění na tom, že je to skvělá – a poměrně zdravá –pochoutka. Je totiž slušným zdrojem vlákniny. Musíte však počítat s tím, že jeden plátek vám do těla dopraví cca 100 kcal (samozřejmě bez másla).