Projděte si pracovní servery

Projděte si nabídky na co nejvíce pracovních serverech, mnohdy jsou sice totožné, ale často najdete konkrétní pracovní pozici jen na některých z nich. Vždy si co nejlépe nastavte kritéria pro vyhledávání – oblast, kde chcete pracovat, pracovní pozici (obor), zvolit většinou můžete i typ úvazku (plný nebo částečný) a na mnoha serverech se dají zadat i další kritéria – například vzdělání, bonusy, či požadovaný plat. Pokud si potřebujete jen nějakou korunu přivydělat, můžete zde hledat také, ovšem pod brigádami.

Kafe.cz zjistilo

Kde hledat?

Práce.cz

Popis: Volná pracovní místa, aktuální nabídka práce v ČR i v zahraničí.
Výhoda: Nejvíce pracovních pozic na internetu, přibližně kolem 21 000. Hledat můžete i brigády a přivýdělky, stejně jako místa pro lidi se změněnou pracovní schopností.

Jobs.cz

Popis: Spojení s elitou – nabídka práce, volná pracovní místa i brigády.
Výhoda: Kromě nabídek práce zde najdete i přivýdělky, místa pro absolventy, praxe, stáže a trainee programy.

Hledámpráci.cz

Popis: Personální server nabízí služby uchazečům o práci i zaměstnavatelům a personálním agenturám.
Výhoda: Najdete zde mnoho zajímavých nabídek práce ze zahraničí. Ale ani zaměstnání u nás nezůstávají pozadu – vyhledávat můžete nejen dle kritérií, ale také mezi Top nabídkami práce, či Extra jobs.

Úřad práce

Popis: Jednu z největších nabídek volných míst nabízejí stránky Úřadu práce, a proto byste na ně v žádném případě neměla zapomenout!
Výhoda: Jednoduché vyhledávání a zajímavá nabídka volných míst. Hledat můžete například na http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/vmjedno nebo na www.e-urad-prace.cz.

Nastavte si agenta

Některé pracovní servery, například Jobs.cz, nebo Práce.cz, nabízejí možnost nastavit si vy-hledávacího agenta. Jednoduše zadáte požadovaná kritéria, a jakmile se objeví místo, které by vám mohlo vyhovovat, bude vás informovat na e-mail. Stačí krátká bezplatná registrace a o nových volných místech můžete vědět dřív než ostatní.

Vystavte svůj životopis

Výhodou při hledání práce může být i to, pokud si na některém ze specializovaných serverů vystavíte svůj životopis. Právě ty totiž často personalisté jednotlivých firem procházejí dříve, než zadají inzerát o volné pracovní pozici. A tak se může stát, že se vám ozvou s nabídkou na zaměstnání, které se ještě na internetu vůbec neobjevilo. Registrace a založení životopisu je opět zdarma a zabere vám jen pár minut. Rozhodně se proto vyplatí.

Tip Kafe.cz

Cvonline.cz

Jedním ze serverů, kde můžete vytvořit elektronický životopis, je Cvonline.cz. Najdete zde také spoustu cenných rad, mimo jiné o tom, jak správně životopis či motivační dopis napsat, a tak neváhejte a předem si je prostudujte.

Hledejte přímo na stránkách firem

Najděte si firmy ve vašem okolí, u kterých by vás práce zajímala a zkuste se podívat přímo na jejich stránky. Možná v sekci Volná místa nabízejí zaměstnání, které by mohlo být právě pro vás. Máte-li vysněnou společnost, u níž chcete pracovat, nebojte se je oslovit přímo. Třeba budete mít štěstí a pozvou vás na pohovor.