Špatná péče o řasy či chybná volba kosmetiky mohou způsobit, že se řasy lámou a jsou poničené. Stačí ovšem dodržovat několik základních pravidel a můžete těmto problémům předejít.

Šetrné odličování

Řasy mají větší tendenci se lámat, pokud na nich přes noc zůstává řasenka. Po celodenním shonu je nutné oči nechat odpočinout a sundat z nich nánosy líčidel. Zapomeňte ale na odličování mléky, ty nejsou k očnímu okolí šetrné a štípou po nich oči. Používejte olejové odličovače určené přímo na oči.

Co obnoví růst?

Pokud máte krátké řasy nebo vám padají, zkuste některá přírodní séra pro jejich opětovný růst. Zaměřte se na produkty, které obsahují peptidy, rostlinné výtažky, aminokyseliny, keratin, panthenol, lecitin a minerály. Povzbuzovače růstu řas najdete i v jídle, například v semínkách, která jsou bohatá na vitaminy A, D, E. Blahodárně působí i slunečnicový nebo olivový olej. Obsahuje totiž nenasycené tuky, které přispívají k tvorbě keratinu, což je základní stavební látka řas, vlasů a nehtů. Jídelníček by měl být bohatý i na luštěniny, ořechy, vejce a čerstvé ovoce i zeleninu.

Domácí sérum na řasy

Suroviny: ricinový olej, gel z aloe vera, olej s vitaminem E

Jak na to: Vše spojte dohromady v poměru 1/4, 1/4 a 1/2. Raději si namíchejte menší množství, sérum totiž vydrží jen měsíc. Na řasy jej nanášejte pomocí důkladně vymytého kartáčku z řasenky od kořínků po celé délce řas a dbejte na to, aby se nedostalo do očí. Hustější, delší a lesklejší řasy budete mít do dvou týdnů.