Začněte hned ráno

Proč čekat? Vždyť narozeniny začínají hned po probuzení vašeho malého oslavence. Vy byste si měli přivstat, abyste stihli připravit oblíbenou snídani. Může to být:

  • lívance
  • omeleta
  • wafle
  • cereálie
  • strouhané jablko s mrkví.

Dnes můžete na chvíli zapomenout na zdravé jídlo. Udělejte vaši ratolesti to, co má nejraději. Pokud to nevíte, nezjišťujte to den předem, ale v dostatečném předstihu, abyste nezkazili překvapení. Možná byste pro dnešek mohli upustit od přísných standardů stolování. Nechte dítě posnídat v obýváku u oblíbené pohádky.

Přichází čas na hraní

Narozeniny si datum nevybírají. Někdy připadnou na pracovní den a my se musíme s dětmi na pár hodin rozloučit. Po práci nebo školce může narozeninový den pokračovat.

V letních měsících si užijte zábavu na zahradě. Hry na piráty, míčové hry nebo obyčejná schovávačka dokážou vykouzlit úsměv na obličeji nejen dětem, ale i zadumanému dospělákovi.

Zima nabízí ještě víc příležitostí na dovádění:

  • stavění sněhuláka
  • stavění bunkru
  • sáňkování
  • koulovačka
  • hokej.

TIP
Při hraní buďte kreativní. Udělejte něco nezapomenutelného. Jenom si představte, jak bude vaše dítě o 15 let vzpomínat před kamarády: „Když mi bylo 5 let, hráli jsme na mé narozeniny s rodiči na zahradě badminton. V únoru. Ty pohledy sousedů si pamatuji dodnes."

Potřeba doplnit spálené kalorie

Rodiče ví – při hraní se spalují kalorie jaksi rychleji. Teď by bylo dobré dát si něco pod zub. Neztrácejte čas vařením. Skvělé jídlo si můžete pohodlně objednat přes donáškovou službu.

Během čekání stihnete v rychlosti vypracovat domácí úkoly. Oba máte skvělou motivaci vyřešit je co nejdřív. S plnými žaludky se přece jen hůř přemýšlí.

Narozeninový den ani zdaleka nekončí

Zeptejte se, co by vaše dítě chtělo dělat následně. Při nápadech jako koukání do televize nebo tabletu, vytáhněte žolíka. Vydejte se ven. Ať už na oblíbené hřiště nebo klidně i do skákacího centra.

Věděli jste, že...
… děti milují, když můžou vytvářet hračky s kterými se potom dá hrát? Podívejte si kreativní tipy, které jednoduše zapracujete do konceptu narozeninového dne.

Přichází čas na dárky

Dárky pro děti mohou být i praktické, interaktivní, edukační i zábavné. Ale co koupit? Odpověď na tuhle otázku v našem článku nenajdete. Spíš doporučujeme něco užitečného za symbolickou cenu než drahé hračky. Ty nejoblíbenější kousky ve finále nestojí tisíce, to vy sami jim dáte hodnotu společně strávenými chvílemi a hrami.

V dnešní době totiž děti mají hraček víc než dost. To co jim nejvíc chybí, je pozornost. A o tom je celý tento článek. Alespoň jeden den jim darujte všechen svůj čas fyzicky i psychicky. Odložte telefon i starosti. A pokud máte více dětí, užijte si tento den společně.

Závěr

Cílem narozenin je vytvořit něco speciálního. Něco, co běžně neděláte a vryje se vašim ratolestem do paměti mezi pěkné vzpomínky. Dary jsou očekávané. Neměli byste to přehánět na žádnou stranu. Tedy předat dar, pak ruku a tím to končí. Dobrý není ani opačný extrém – drahé dary a pompézní oslavy v stylu Geissenovců. Za den, který kompletně prožijete se svým dítětem vás nikdo nebude odsuzovat. Vy zjistíte, že při všech povinnostech si umíte najít více času na rodinu. A to nejdůležitější – děti vás budou mít rády. Nevěříte? Vyzkoušejte na nejbližších narozeninách.