Burgerfest očekává 50 000 návštěvníků!

Akce se koná již čtvrtým rokem a mezi gastronomickými festivaly má rozhodně své místo. Což dokazuje i úspěšnost minulého ročníku. Přes 45 000 návštěvníků a kolem 40 000 ochutnaných burgerů. A jak je dobrým zvykem pořadatelů největšího masožravého happeningu v ČR, tak ani letos nezůstane pouze u burgerů, ale nabídne to nejlepší z barbecue, klasické americké laskominy a bohatý doprovodný program. Mimo jiné se také na akci představí BBQ Pit Boys ze Spojených států, kteří mají největší komunitu fanoušků grilování na světě a budou hlavními hvězdami letošního ročníku.

Co na to Jack Daniel´s?

Americká značka oblíbené whisky se s festivalem spojila, a to nejen díky drinku z Tennessee, ale i své nezaměnitelné barbecue omáčce. Lehký nádech kouřového aroma whisky totiž nemusí potěšit chuťové pohárky pouze ve skleničce. Dokáže se současně postarat i o jedinečný gastronomický zážitek, a to jako marináda na grilování u burgerů, žeber nebo steaků.

Známe tajný recept z Burgerfestu

Všichni, kteří vyrazí na Burgerfest, na něm budou moci ochutnat speciální burger Jack Daniel Smooth Original s barbecue omáčkou. Pro ty, kteří to na festival mají daleko, jsme originální recept exkluzivně získali. Zkuste doma objevit pravou Ameriku s omáčkami od Jacka, které jsou založeny na tajné receptuře s příchutí Tennessee Whiskey, která vašemu burgeru dodá jedinečnou chuť.

HOVĚZÍ BURGER S GRILOVACÍ OMÁČKOU JACK DANIEL SMOOTH ORIGINAL


Co budete potřebovat:

4 porce

4 lžíce Jack Daniel SmoothOriginal barbecue omáčky
450 g libového mletého hovězího masa
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
4 plátky sýra (nejlépe cheddar)
4 celozrnné housky na burger
4 tenké plátky červené cibule
4 salátové listy
4 plátky rajčete
Jack Daniel BBQ omáčka

Postup:
Nejdříve dobře rozehřejeme gril. Mezitím přidáme sůl, pepř a Jack Daniel´s omáčku do mletého hovězího masa a pečlivě uhněteme rukama.

Rozdělíme maso na čtyři stejné díly a vytvoříme z masa silnější karbanátky. Burgery pak cca 4 minuty grilujeme z obou stran.

Na burgery poté přidáme sýr a dáme na další minutu na gril, aby se sýr roztavil přímo na mase při grilování.

Nakonec burger už jen zkompletujeme v housce se salátem, rajčetem a cibulí. A na úplný závěr dochutíme barbecue omáčkou Jack Daniel´s.

Dobrou chuť! :-)

Více o receptech na http://www.jackdaniels.cz/grilovani/.