Diskutujte: Které dítě slavných rodičů je vám sympatické? Co si myslíte o synech Jana Krause?

Vypadá to, že v případě potomka herečky Ivany Chýlkové a moderátora Jana Krause jablko nepadlo daleko od stromu. Mladý Kraus totiž získal jednu z hlavních rolí v novém seriálu televize Nova Gympl. A jeho postava určitě nudit nebude. Žádný maminčin mazánek nebo snaživý šprt, ale grázlík Patrik, který těží z rodinného neštěstí a nechá se kupovat přítelem své sestry.

„V seriálu hraju takového frajírka a dost tam machruju, asi nejvíc se nemám rád s Ondrou Brzobohatým, který je mým profesorem. Dělám mu pořádné dusno,“ popisuje svoji roli Jáchym pro společenský týdeník Story.
Jeho začátky před kamerou v mnohém připomínají filmové „oťukávání“ jeho slavnějšího otce. Ten se před kamerou poprvé objevil v roce 1965, když mu bylo pouhých dvanáct let. A hned na začátku u režisérů zabodoval. A pak už mu škatulku grázlů a nevychovaných spratků dlouho nikdo neodpáral. Za všechny budiž příkladem jeho role ve slavné Dívce na koštěti.

Synek Jáchym, zdá se, vykračuje stejnou cestou a vůbec mu to nevadí, naopak. Rychle přišel na to, co tvrdí hodně známých a zkušených umělců, a to, že záporné role jsou jim často sympatičtější. „Jsem za tu příležitost moc rád,“ pochvaluje si začínající herec, který už má ovšem svůj debut před kamerou dávno za sebou. V roce 2008 se mihl ve filmu Svatba na bitevním poli a zahrál si také v úspěšných televizních cyklech To nevymyslíš nebo Soukromé pasti, kde ztvárnil syna Terezy Kostkové a Lukáše Vaculíka. „Natáčení mě baví. Ale musím rychle dohnat ty dny, kdy jsem kvůli tomu nebyl ve škole, aby si na mě nezasedli,“ strachoval se tehdy. Z těchto slov je jasné, že se jeho reální učitelé nemusejí obávat, že by se snad chtěl Jáchym přiblížit roli frajírka Patrika. Zná totiž svoje povinnosti…

Jáchym začíná jako jeho slavný otec.
Nechá se zlákat filmovým světem?

V novém čísle týdeníku Story, které je právě na stáncích, si také přečtete, nad kým další hvězdička seriálu Gympl, herečka Kristýna Leichtová, vyhrála čtvrt milionu v kartách.