Uhrančivá Francouzka sbírá jednu festivalovou cenu za druhou, s nabídkami scénářů se u ní předhánějí režiséři zvučných jmen, je ceněná divadelní herečka a nevyšťouráte na ni žádné skandály, protože je stále vdaná za stejného muže a má s ním tři děti.

Působí dojmem sebejisté vyrovnané ženy, přestože v dětství byla terčem posměchu. „Jako nejmladší z pěti dětí mě táta rozmazloval. Potřebovala jsem to. Máte-li zrzavé vlasy a téměř žádné rty, jako byste neměli žádný obličej,“ vzpomíná.

„Motivuje mě, když můžu ztělesnit něčím zajímavou a neobvyklou ženu.“ Taková byla i její hrdinka ve Villa Amalia (uvedla ho na MFF v Karlových Varech v roce 2009), která se kvůli manželově nevěře vzdá kariéry, prodá byt, zruší účty, zahodí mobil a odjede do neznáma.

Po zkušenosti z komediálního muzikálu s detektivní zápletkou 8 žen (vedle Catherine Deneuve, Fanny Ardantové a Emmanuelle Béartové hrála tu nejzapšklejší potenciální vražedkyni) vyhlíží další příležitost v komedii. „Jenže dobrých a chytrých je hrozně málo,“ stěžuje si.

Na stejnou profesní dráhu se vydala její dcera Lolita. „Mám z toho radost, jen ji upozorňuju, že nesmí příliš podléhat zklamáním, která herectví nutně přináší, a spíš se jen těšit z jeho výhod. Jen tak může být šťastná.“